РНБО просить Верховну Раду заборонити УПЦ МП, – Зеленський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • РНБО просить Верховну Раду заборонити УПЦ МП, – Зеленський
image
Оля Коновалова / 02.12.2022 / 0 Коментарів

У четвер, 1 грудня, на засіданні РНБО розглядалися численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором. 

Про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні.

"Сьогодні відбулося засідання РНБО. Засідання, на якому ми розглянули численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором. На жаль, навіть російський терор і повномасштабна війна не переконали деяких діячів у тому, що варто подолати спокусу зла. Що ж, маємо створити такі умови, коли будь-які залежні від держави-агресора діячі не матимуть жодної можливості маніпулювати українцями й послаблювати Україну зсередини.", - сказав глава держави.

За його словами, РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу у рф релігійних організацій

Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв'язку з московським патріархатом. Президент зазначив, що за необхідності потрібно вжити передбачених законом заходів.

Крім того, доручено забезпечити перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

"Четверте. Всім органам, до компетенції яких належить питання у сфері забезпечення національної безпеки, активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі. І пʼяте. Потребуємо підвищення статусу й посилення можливостей Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що цими та іншими рішеннями Україні гарантується духовна незалежність.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *