У Туреччині потужні снігопади паралізували країну. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Туреччині потужні снігопади паралізували країну. ФОТО
image
Яна Горчинська / 25.01.2022 / 0 Коментарів

У Туреччині випав рясний сніг і заблокував рух тисячі людей. Рятувальники витягують постраждалих із заметів та розчищають дороги.  Через погодні умови і відмінили деякі рейси. Про це повідомляють на сторінці ukr-ayna.com.

Західний в'їзд в місто, відомий як «Махмутбей», перетворився на «кладовище транспортних засобів», коли тисячі людей залишили свої автомобілі на шосе і йшли додому. В аеропорту Стамбула 24 січня через значну кількість снігу обвалився дах одного з вантажних терміналів, передає Hurriyet. 

«Через несприятливі погодні умови в Дюздже, Болу, Сакарії, Аксараї, Шанлиурфі, Ерзінджані та Сивасі у гуртожитку розмістили 6750 громадян. По всій країні 4603 людини були врятовані з місць, де вони застрягли, і відправлені в безпечні райони. Роздали 1340 гарячих страв, 32 095 напоїв, 15 480 продуктових пакетів та 20 680 безкоштовних почастунків», - повідомило управління із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Туреччини.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися попереджень метеорологів та не виїжджати, якщо на це немає необхідності. Загалом до порятунку та розчищення заметів задіяли 72 081 особу, 33 450 транспортних засобів, машин та обладнання.

В Україні скасували деякі рейси до та зі Стамбула. Наразі відомо про скасування рейсу PS 9558, який мав би вирушати з «Борисполя» до Стамбула о 9:50.

Також повідомляється про скасування рейсу зі Стамбула до Києва - TK 457, який мав би приземлитися у «Борисполі» о 8:30 сьогодні.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *