В українських школах хочуть ввести нові дисципліни

image
Оля Коновалова / 17.02.2023 / 0 Коментарів

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак анонсував появу в школах України нових курсів для учнів. Зокрема, планують запровадити два предмети – основи тактичної медицини та основи тактичної підготовки.

Про це пише 24 канал.

За його словами, над цим працює Інститут модернізації змісту освіти, який відповідає за зміст та за наповнення цих дисциплін.

«Нам потрібно визначитися з концепцією, хто викладатиме ці дисципліни. Бо дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, за всієї поваги, відставний пенсіонер розповідатиме, що зараз відбувається»,– заявив Бабак.

Він вважає, що викладання цих предметів можна буде реалізувати за допомогою ветеранів, які брали участь у війні, або за допомогою бійців територіальної оборони.

«Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки тощо. Крім того, зауважу, що і для хлопців і для дівчат усе це потрібно однаково. Програма може дещо відрізнятися, але, по суті, вона має бути однаковою, тому що і хлопці мають розбиратися в медицині, і дівчата повинні вміти поводитися зі зброєю», – пояснює нардеп.

Крім того, голова профільного комітету ВР запевняє, що такі предмети потрібно викладати не лише в 10 чи 11 класах, а починати раніше з 8 чи 9 класу, бо частина дітей після 9-го йде на професійну освіту.

Яку концепцію безпеки розробляють у школах

Бабак додав, що зараз напрацьовується концепція безпеки в школах, яка була започаткована ще покійним міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

«Була максимально робоча ідея – додати в школи одного офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС, для того, щоб стежити за безпекою в самій школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками. Його завдання – передавати за потреби інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування»,– розповів голова комітету.

Водночас, на думку Бабака, на сьогодні не йдеться про плани встановлення в школах металошукачів чи рамок, оскільки це фінансово затратно і не вирішить жодних проблем.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *