«Війна його розкрила, як людину»: відкрили меморіальну дошку загиблому волинянину Михайлу Приступі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Війна його розкрила, як людину»: відкрили меморіальну дошку загиблому волинянину Михайлу Приступі
image
Іра Поліщук / 03.12.2022 / 0 Коментарів

У селі Княгининок Луцького району відкрили меморіальну дошку полеглому військовому Михайлу Приступі, який загинув 5 березня в боях під Ірпенем на Київщині.

Про це у фейсбуці розповіла мама захисника Лариса Приступа.

 «Михайло навчався в цій школі до 9 класу. Я не можу, як мати , сказати що він був зразковим учнем. Але він був завжди щирою людиною, гарним другом і не терпів несправедливості.

То був кремезний юнак в 2 м 6 см. Займався протягом всього юнацтва спортом. І ніколи не думав, що стане військовим.

Але коли почалася революція Гідності, він не зміг там не бути.

А потім, як і у багатьох, що не змогли потрапити до ЗСУ, пішов у добровольчий батальйон ПС, де і воював до 2017 року.

У 2019 підписав контракт з 503 Окремим батальйоном морської піхоти. Частина знаходилась в Маріуполі, де була знищена в перші дні повномасштабного наступу росіян. Окремими бригадами наші хлопці були розкидані по всьому фронту.

«Тягач» (псевдо Героя, - авт.) з кінця лютого був під Києвом в Ірпені, де мужньо загинув захищаючи останню фортецю (міст), по якому заходила техніка окупантів.

Я сподіваюсь що його жертовність, не буде марною і залишиться на Віки в нашій пам'яті... Стільки пройти... І не встиг, куля наздогнала...

Все в фото. Тільки і залишилось для рідних», - написала мама загиблого Героя.

Як повідомляє Суспільне.Волинь 2 грудня у селі Княгининок розмістили дошку пошани на будівлі школи, у якій він навчався Михайло.

Мама Михайла під час відкриття розповіла: «Йшла колона техніки на останньому мосту і вони були в засідці, і так вийшло – всі живі, а йому прилетіло».

Брат загиблого Максим Приступа розповів, що Михайло був, як усі інші хлопці, але Майдан його змінив: «Війна його змінила. Він став більш серйозним. Війна його розкрила, як людину».

Батько загиблого бійця не зміг приїхати на відкриття меморіальної дошки, бо нині теж захищає Україну у лавах Збройних сил.

На відкриття меморіальної дошки приїхала Єлена Ланівська, дівчина була нареченою Михайла. Вона родом з Чернівців, нині також служить у Збройних Силах України.

«Після прощання, я зрозуміла, що мені дуже важко повернутися в Чернівці, і я залишилася в Києві, займалася волонтерством. Вже влітку я пішла по мобілізації до лав Збройних сил», – розповіла Єлена Ланівська.

Вшанувати пам’ять Михайла Приступи прийшли рідні, друзі та односельці. Вчителька Михайла Ольга Яковлюк згадує його, як активного учня: «Міша був високим хлопчиком, сидів він ось на цих партах. Він був надзвичайно активним, він кругом був першим, він завжди у всьому брав участь».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *