Військова допомога: як підтримують Україну із-за кордону. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Військова допомога: як підтримують Україну із-за кордону. ФОТО
image
Яна Горчинська / 25.01.2022 / 0 Коментарів

Останні події, які відбуваються в нашій державі, викликають запепокоєння, а то й паніку не лише в нас, українців, а й у США та країнах Європи. Каталізатором такої реакції стало вчорашнє відкликання США та Великобританією своїх послів. Для того, щоб зменшити градус напруги серед українців та серед населення всього світу, нас забезпечують підтримкою: моральною та матеріальною. Як підтримують українців в інших країнах – у матеріалі.

Великобританія

До прикладу, сьогодні 184 Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалась підготовка українських військовослужбовців до застосування Британської зброї NLAW. Про це повідомив військовослужбовець Павло Ткачук у facebook.

Військовик особисто відвідав перше заняття, поспілкувався з інструкторами тренувальної місії Великобританії в України "ORBITAL", які готують наших воїнів, ознайомився з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цього новітнього озброєння.

Вже невдовзі перші декілька десятків військовослужбовців ЗС України будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, але й зможуть самі навчати інших українських воїнів.

Канада

Як написав український журналіст Ярослав Демчук, число закордонних донорів щодо підтримки обороноздатності України збільшується .

Канада запропонувала Україні фінансову допомогу в розмірі 120 мільйонів американських доларів для зміцнення її обороноздатності, а також Канада активно розглядає можливість відправлення в Україну велику партію стрілецької зброї, бронежилетів, тактичних окулярів спеціально для бійців нової, окремої гілки Збройних Сил України, які звуться "Війська територіальної оборони". Про це повідомило агентство CBC News.

Однак, як зазначає видання, поки лишається незрозумілим, чи відправить Канада додаткових інструкторів для навчання сил тероборони.

Чехія

Підтримку Україні голова надати й Чехія, у якій заявили про готовність надіслати військових. 

«Якщо Чехію попросять прислати чеських солдатів в Україну – ми готові це розглянути. Ми маємо волю допомогти Україні», – сказала міністерка оборони Чехії Яна Чорнохова у відповідь на питання, чи планує Чехія надсилати в Україну “символічний контингент на кшталт канадського”.

Чернохова нагадала, що Чехія, як і Україна, має досвід російського гніту, тому не залишить Україну наодинці з російською агресією.

Україна – наш партнер. Партнер НАТО та партнер Чеської Республіки. Ми маємо спільну історію, обидві країни були під радянським пануванням. Україна є добрим партнером НАТО. Україна заслуговує самостійно вирішувати власну долю.

США

Як ми вже писали, у київському аеропорту приземлився другий літак з американською військово-технічною допомогою, який доставив понад 80 тонн озброєння та боєприпасів

Нагадаємо, нещодавно наше видання публікувало Військовий прогноз на 2022 рік, в якому ми поспілкувались з експертами про те, чи готуватись волинянам до війни, а також спробували розібратись чи доцільно запроваджувати обов'язковий військовий облік для жінок

 

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *