Військову, яка 1 січня в Луцьку народила хлопчика, виписали додому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Військову, яка 1 січня в Луцьку народила хлопчика, виписали додому
image
Іра Поліщук / 05.01.2023 / 0 Коментарів

У Луцькому пологовому будинку 4 січня виписали додому військовослужбовицю Яну Болдирєву, яка першою в новому році народила первістка.

З породіллею Суспільному вдалося поспілкуватися в укритті пологового, де перебувала жінка з дитиною під час повітряної тривоги.

Родина Болдирєвих – із Луганської області. І мама, і тато новонародженого – військові. На Волинь приїхали шість років тому, бо, зі слів жінки, вважали, що тут безпечно жити і народити дитину.

Хлопчика батьки назвали Орестом.

"Я вирішила дати таке ім’я і чоловіку теж сподобалось. Читала його значення – це той, хто стоїть на горі. Це українське ім’я. Мені сподобалося", – говорить Яна Болдирєва.

У пологовий приїхала зранку 1 січня, говорить породілля, та за декілька годин народила. "Відчувала, що треба їхати ще о 12-тій ночі. Якось спочатку не поїхала, а коли зранку приїхала, то мені сказали, що вже у вас починається", – говорить жінка.

Під час пологів Яну підтримував її чоловік. Зі слів породіллі, партнерські пологи стали хорошим рішенням: "Я вважаю, що це дуже добре, коли поруч чоловік, якась підтримка від нього".

Під час повітряних тривог усі породіллі разом із персоналом пологового будинку перебувають в укритті, яке розраховане на 300 людей. Як розповів директор медзакладу Сергій Сябрук, в укритті є термоси, чай, кава та все необхідне.

"Пацієнти, які не ходячі, то ми вибираємо правило двох стін. Бо таких пацієнток не можна сюди перенести і не можна користуватися ліфтом. Якщо були б перебої зі світлом, то буде працювати дизельний автономний генератор. Якщо буде проблеми із теплом, то будемо підключати від цього генератора тепло", – додав керівник пологового.

Цьогоріч у Луцькому пологовому будинку, додав директор Сергій Сябрук, народилося восьмеро дітей.

Нагадаємо, на Миколаївщині в новорічну ніч в жительки села Бузьке почались пологи, але через те, що "швидка" застрягла дорогою, народжували по Skype-зв'язку з лікаркою з Нової Одеси. Близько 00.00 на світ з'явилась дівчинка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *