«Військовий» ПДФО на Волині: які громади отримують найбільше

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Військовий» ПДФО на Волині: які громади отримують найбільше
image
Назар Тарадюк / 12.10.2023 / 0 Коментарів

Володимирська громада займає перше місце в рейтингу громад Волині за сумою отриманих «військових» ПДФО за 9 місяців 2023 року.

У бюджет громади сплатили – 762, 8 млн грн. На другому місці знаходиться Луцька громада – 207, 8 млн грн. Наступною йде Ківерцівська - 97, 8 млн грн та Камінь-Каширська – 77,2. Про це йдеться у сюжеті Громадського Інтерактивного Телебачення.

Колишній голова Маневицької РДА, а нині кандидат економічних наук Андрій Линдюк зазначив, що, на його думку, почалися політичні дебати, але не завжди об’єктивні.

«Перше, на чому я наголошую, ПДФО, який сплачують військовослужбовці, не всюди однакове. Дійсно, якщо ми говоримо про Володимир, де, як ми бачимо, за 9 місяців отримали понад 700 млн. І, наголошую, це тільки за цей рік, а минулого року була плюс-мінус така ж картина. Про це повинні пам’ятати.

Ми знаємо, і по Ківерцівській громаді, і по Маневицькій, і по інших, де десятки мільйонів вивірюється – це «військовий» ПДФО. У той же час є ряд громад, які в інфографіці не вказані, бо в них просто нуль гривень. Їм абсолютно нічого не надходить з цього податку.

Як на мене, з тих громад, особливо сільських, можливо, відсоток тих, хто на сьогодні в ЗСУ воює, то, можливо, він навіть вищий ніж у містах, якщо об’єктивно говорити. Але ПДФО ми спрямовуємо в основному на такі міста. І, до речі, наголошую, не такі бідні міста. Бо і Володимир, і Ковель, і Луцьк, та й ті самі Маневичі й до того мали досить непогану бюджетну ситуацію», - розповів Линдюк.

Також він наголосив, що волиняни мають розуміти, що «військовий» ПДФО – це державні кошти, бо держава фактично виплачує заробітну плату військовим й заразом фінансує громади.

«Це, на мою думку, також є несправедливим», - зауважив ексголова Маневицької РДА.

Деталі – у відео.

Читайте також: Скільки Волинь витратила коштів на допомогу військовим і оборону

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *