Владика Михаїл зустрівся з Адою Роговцевою. ФОТО

image
Назар Тарадюк / 09.12.2022 / 0 Коментарів

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл провів зустріч з народною артисткою, Героєм України Адою Роговцевою.

Про це повідомили у Волинській єпархії Православної Церкви України.

Широко відома акторка театру і кіно приїхала до Луцька, щоб провести літературний вечір «Стежками Лесі Українки». Захід організували Благодійний фонд Ади Роговцевої та ГО «Фундація мистецького розвитку Наталії Грабовецької».

«Владика спілкувався з Адою Миколаївною про духовно-культурне життя країни, зокрема, розвиток музейної справи нашого краю. Відзначили спільні точки дотику, адже обоє вболівають за популяризацію постаті й спадщини Лесі Українки. 

До речі, артистка схвально сприйняла ідею архіпастиря перенести пам’ятник відомої волинянки із Театрального майдану обласного центру на площу перед головним корпусом університету, який носить її ім’я», – йдеться у дописі.

Після зустрічі в консисторії, на якій також відбулося нагородження благословенною архієрейською грамотою, вони разом відвідали пам’ятні місця великої письменниці в обласному центрі. Це, зокрема, будинок Косачів у Старому місті та ймовірне місце, де маленька Леся намочила ноги на Водохреще і це призвело до багатолітньої хвороби. Побували й у Музеї волинської ікони, де вшанували нашу велику святиню – чудотворну Холмську ікону Божої Матері.

Нагадаємо, волинський священник розповів про особливості відмови від юліанського календаря.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *