Волиньрада не спромоглася ухвалити заяву про виплати військовим

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волиньрада не спромоглася ухвалити заяву про виплати військовим
image
Наш Інсайдер / 16.03.2023 / 1 Коментарів

Повернути скасовані грошові надбавки військовим – з такою заявою до ВР та президента України пропонували звернутися депутатам Волинської обласної ради. Проте обранці громади фактично «зарубали» це питання, ймовірно, через те, що ініціювала його опозиційна фракція, а саме - "Європейської солідарності".

Під час обговорення керівниця фракції  Юлія Вусенко наголосила, що грошове забезпечення військових є надто важливим, і не лише з позиції того, що вони ризикуючи власним життям і здоров'ям захищають Україну. А й з огляду на те, що військові за власні кошти купували спорядження або змушені були покинути власний бізнес задля служби в ЗСУ і досі залишаються годувальниками своїх сімей.

Також вона запропонувала провести відкрите голосування, щоб було видно, хто з депутатів підтримав це звернення, а хто – ні.

Юлія Вусенко

Заступник т.в.о Волинського обласного центру комплектування та соцпідтримки Павло Свадовський зазначив, що це питання дуже слушне, але воно має бути ретельно вивчене на рівні всієї країни, а не лише окремої області.

«Було знято тим військовим частинам і штабам, які знаходяться в тилу, а не в зоні бойових дій. Але штабам набагато важче приймати рішення, ви ж розумієте», - зазначив він.

Натомість депутат Олександр Сачук закликав не голосувати за це звернення, адже, за його словами, з 1 лютого доплати скасували лише тим, хто не виконує бойових або спеціальних завдань. Його підтримали й інші деякі депутати.

Зрештою після довгих дискусій депутати «зарубали» це питання і відправили на доопарцювання.

Коментарі (1):

  1. Шановні то може ви підете в тил за зарплату 20.500 грн у місяць.Хлопці сім'ї не бачать,діти також у них є.Ви ж собі зарплати поробили такі,що за них рік можна жити простій людині.Падла стидно має бути.Коли ви вже понажираєтесь.С....ки.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *