Волинський тероборонівець «Чех» захищає кордон з Білоруссю

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинський тероборонівець «Чех» захищає кордон з Білоруссю
image
Іра Поліщук / 02.01.2023 / 0 Коментарів

46-річний військовослужбовець Андрій захищає кордон з Білоруссю у складі 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

 Бійця кличуть на позивний "Чех".

Історія військового розповіло Суспільне у циклі матеріалів "Нескорені".

Військовослужбовець пішов добровольцем у військо, аби захищати Україну, сім років тому і перше бойове хрещення пройшов у 2015 році під час АТО.

"Набридло на це все дивитися і крайньою точкою було, коли привезли одного з перших загиблих воїнів, Склець Сергій такий був з Камінь-Каширського. Це мій товариш і прямо з його похорон я потрапив у військкомат", – зізнався Андрій.

Чоловік втрапив на службу у 22-й окремий мотопіхотний батальйон.

"Бахмутівка, Авдіївка, Щастя, Кримське. Так сталося, що більше часу я на Луганщині був, то там переймаючи посаду т.в.о командира розвідвзвода, то я там на "бровах" відповзав всю ту територію"

Захищав рубежі країни два роки. Згодом, через травми, які отримав, демобілізувався, повернувся до мирного життя. Останні п’ять років Андрій із родиною жив за кордоном.

"Коли я повернувся з війни я сам собі поклявся, що подібної залізяки я в руки ні за яких обставин не візьму", – каже військовий.

Обіцянку, дану собі ж, порушив. Після повномасштабного вторгнення РФ знову повернувся до війська. Спочатку у взводі Андрій був стрільцем, згодом перекваліфікувався – освоює медичну справу.

Впевнений, що його досвід, здобутий на початку війни, у 2015 році, допомагає йому зараз. Іншим військовим передає власний досвід, починаючи з тактики ведення, елементів інженерно-саперної справи та медицини.

"В мене немає медичної освіти, але є певні навики, приходилося у своєму житті хлопцям і дірки заліплювати і хлопців з дерев знімати і хоронити приходилося, то на теперішній момент я перебуваю на посаді бойового медика взводу. Несучи службу перебуваю ще як інструктор при навчанні підрозділів ДФТГ району", – сказав боєць.

Читайте також: «З «крилатої піхоти» перекваліфікувалися на артилеристів»: у Волинській теробороні служать два брата.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *