Волинянам розповіли, як орієнтуватись на місцевості якщо зникне мобільний зв'язок

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинянам розповіли, як орієнтуватись на місцевості якщо зникне мобільний зв'язок
image
Оля Коновалова / 15.02.2022 / 0 Коментарів

Про навігацію в умовах відсутності стільникового зв’язку/доступу до Інтернету волинянам розповів учасник Революції Гідності та бойових дій на сході України у складі добровольчого батальйону «Азов» Олексій Кушнєр.

Інформація буде корисна для тих, хто погано орієнтується у просторі та не вміє користуватись компасом чи читати карти.

«Є функції/додатки на вашому телефоні, які можуть в цьому допомогти, адже використовують не стільникову мережу, а геопозиціювання GPS, яке формують супутники на орбіті Землі. Якщо не буде націленого блокування даного сигналу — це дозволить не згубитись у незнайомому місці, вночі, в лісі чи в умовах забудови — без різниці».

Для того, щоб скористатись цією можливістю телефону — потрібно встановити додаток для навігації офлайн.

«Я використовую такі як OsmAndMaps та Mapy.cz, є інші, але ці мені найзручніші. Обидва додатки є доступні як в AppStore, так і PlayMarket безкоштовно. Після встановлення потрібно буде завантажити карту регіону, в якому ви знаходитесь, та ті, куди можливо ви будете прямувати. Для перевірки коректності роботи додатку — увімкніть «авіа режим» та дозвольте додатку вас знайти — якщо знайшов, то все круто, якщо ні — треба буде в налаштуваннях (це буває дуже рідко) телефону дозволити вас «знаходити» сигналу GPS.

Дані додатки не панацея, але це більше, ніж нічого. Цю функцію телефону можна, так само, використовувати у подорожах за кордон.

Ця інформація стосується більшою мірою цивільного населення, з військовиками все трохи складніше.

І це, це треба робити до того, як зник Інтернет. Додаю відео як налаштовувати та підлаштовувати під власні потреби дані додатки», - йдеться в дописі.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *