Волонтер розкритикував владу Луцька й Ківерців

image
Назар Тарадюк / 23.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку відбулася зустріч волонтерів міста, на якій вони обговорювали нагальні питання.

Про це повідомив волонтер Павло Цапюк.

"Це буде трішки різкувато, але наш час не такий, коли можна місяцями щось обговорювати і створювати концепції концепцій, бо нові події бачимо щодня, ситуація змінюється онлайн, що вчора було актуальне - завтра може бути архаїзмом…

Звісно, вдячний Аллі Надточій та Михайлу Находу за запрошення, за обʼєднання за столом представників справді діючих організацій. Це плюс.

Але я волію, щоб година балачок була конвертована в план дій з розподіленими ролями і відповідальними за напрямки особами.

Наталія Ариванюк озвучила потребу у «протезовому хабі», бо ветеранів без кінцівок - маса і допомога їм має бути методична та системна. Треба заклад. На це треба приміщення і кошти. Кошти я вже знайшов: бюджет Ківерців (замість стадіону за 150 млн) або бюджет Луцька (замість підземних урн за 90 млн). Приміщення - питання теж на критичне. Є слушок, що в одній з прилуцьких громад є вільні приміщення шкіл. Перевірте. Тисніть. Домовляйтесь.

Ще одне. Досі ніхто з імпотентних нардепів не зміг внести зміни в закон «про оренду державного та комунального майна», і в нас досі приміщення для боротьби з COVID можна взяти в оренду безкоштовно і без конкурсу, а під волонтерський склад для допомоги ЗСУ - ні. Це є наслідок засилля профанів, чиї святі дупи займають такі цінні парламентські крісла, але замість того, аби користатись своїм правом законодавчої ініціативи, більшість з них корчать з себе великих волонтерів і по 7 товстих биків фоткаюцця біля картонної коробки, переданої «на нуль»… смішно, сука, але й дуже сумно одночасно. РОБІТЬ ВЧАСНІ ЗАКОНИ, або складайте нахрін свої повноваження, придурки.

Психологія/реабілітація. Питання лунало довго і гучно на зустрічі. Де я, а де психологія? Звісно, не можу нікому правити мізки, тим більше ветеранам, але чомусь впевнений, що в світі фізично не стане стільки профі, аби кожного українського воїна за руку ввести в цивільне життя без критичних моментів. Запропонував зробити просту річ…

Впевнений, що хлопці з війни сприйматимуть слова «своїх», в не «чужих»; Не гламурної дипломованої психологині чи іменитого мозгоправа, а своїх: хлопців, без руки, ноги, з втратами, тих, що пройшли пекло, проте максимально мотивовані до життя «після» і готові ділитись своїм досвідом «як живуть далі і де черпають сили тили» публічно. Вас треба на телебачення, в прямі ефіри, кажіть, діліться, направляйте своїх побратимів. Каналів на місцевому рівні вистачає. Журналісти/медійники - беріть питання в розробку!

Наразі все. Більше нічого з зустрічі не запамʼяталось, на жаль, бо поки вона тривала встиг в телефонному режимі узгодити замовлення на FPV дрони, отримання кількох джипів в Європі та траншу на фільтраційні установки на Херсонщину… і це я зробив ПОКИ тривала мова за столом…..

Не запланував на наступний тиждень. Не відклав до ранку наступного робочого дня. Зробив в ту ж мить. І ви можете. Аби хотіли", - зауважив волонтер.

Нагадаємо, Підземні смітники для Луцька за 91 млн: все, що відомо.

Читайте також: У Ківерцях на ремонт стадіону хочуть витратити 145 млн грн

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *