Волинь підписала угоду із швейцарськими партнерами

image
Назар Тарадюк / 22.05.2024 / 0 Коментарів

Представники Волинської області скріпили підписами Меморандум про співпрацю з швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD.

Угоду про співпрацю 22 травня підписав начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, - інформують у Волинській ОВА.

Зокрема, документ передбачає:

  • підтримку та зміцнення Агенцій регіонального розвитку (АРР) області;
  • покращення надання публічних послуг у секторі WASAW (водопостачання, водовідведення та управління відходами) з акцентом на навколишнє середовище;
  • побудова соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії.

«Підписання Меморандуму сьогодні – результат тривалого та ретельного відбору, який Волинська область успішно пройшла. Ця область уже приділяє увагу до надзвичайно актуального наразі питання участі у проєктах розвитку від європейських фондів. Ключові навички роботи з нашими європейськими партнерами необхідні зараз для відновлення України та комплексного регіонального розвитку – економічного, інфраструктурного, соціального та культурного. Тож ми працюватимемо із Агенцією регіонального розвитку та із обласною владою Волині над розширенням їх можливостей, що відповідно означає розширення можливостей для кожного мешканця області», – зазначила керівниця проєкту UCORD Марина Бриль.

Слід зазначити, що швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD втілюється за підтримки Швейцарії Swiss Development & Cooperation компанією NIRAS Sweden AB.

Реалізація першого етапу триватиме до листопада 2026 року.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *