Як на Львівській митниці організували схему заробітку на «нульовому» розмитненні. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як на Львівській митниці організували схему заробітку на «нульовому» розмитненні. ФОТО
image
Оля Коновалова / 05.07.2022 / 0 Коментарів

На Львівській митниці викрили схему отримання хабарів на автомобілях, які повинні були розмитнюватись без сплати платежів. Схему пов'язують із в.о. начальника Львівської митниці Даниїлом Меньшиковим.

Про це пишуть у телеграм-каналі Держмитслужба.

У дописі йдеться, що Даниїл Меньшиков організував прибуткову «схему» під час митного оформлення транспортних засобів і фактично (за допомогою своїх підлеглих) поставив «на таксу» всіх фізичних та юридичних осіб, які здійснюють оформлення у митному пості «Городок» Львівської митниці.

«Суть «схеми». Тут все банально просто, митні брокери підбирали потенційних «клієнтів» та під виглядом оплати брокерських послуг вимагали 100 доларів США і ще 50 доларів США за автомобілі, які не були зняті з реєстрації в країнах Євросоюзу. І це все, щоб без будь-яких затримок все швидко оформити. Оформленням займався митник, який отримував свій «відкат» з цих псевдоброкерських грошей. Тим, хто не йшов та таку сумнівну «співпрацю» - митник попросту надовго затримував оформлення під різним приводом. Акумульовані з таких поборів кошти митник передавав Даниїлу Меньшикову, який «закривав» свої корупційні очі на той безлад, який відбувається в нього під носом. Точніше як «закривав», організував, сприяв та заохочував.

Сьогодні таких двох брокерів і митника затримали, а Даниїл Меньшиков, окрім того, що не гідний обіймати пост керівника Львівської митниці має понести кримінальну відповідальність за такі ганебні дії. Поки Президент України Володимир Зеленський приймає надважливі рішення для відбудови нашої країни від наслідків війни з росією та домовляється про залучення коштів, Даниїл Меньшиков відкрито «плює» всім в обличчя і попросту очолює вимагання коштів зі звичайних громадян. 

Ганьба, сором, неповага, лицемірство, зрада - ці всі слова, що характеризують Даниїла Меньшикова. Гроші патріотизмом не пахнуть. Вангуємо, що для пана Меньшикова вони матимуть запах звільнення і притягнення до відповідальності», - йдеться в дописі. 

Раніше ми писали про те, що на МПП «Ягодин» зникло більше 3 тисяч коробок цигарок, а на МПП «Устилуг» застрягли сотні українців, які не встигли на нульове розмитнення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *