Як навчаються діти в школах Луцька, коли нема світла

image
Віктор Гордійчук / 27.12.2022 / 0 Коментарів

Через часті відключення світла частина луцьких школярів нині навчається дистанційно. Вимикати електроенергію можуть інколи і під час занять, тож їх можуть провести не всі. Натомість у департаменті освіти Луцької міськради кажуть, що проблеми у цьому не вбачають.

Про це повідомляє ВСН.

Після обстрілів Росією території України по всіх областях введені відключення світла. Такі заходи торкнулися і освіти, тому що через відсутність електроенергії та інтернету, можуть виникнути проблеми із проведенням занять згідно з розкладом.

Чи були звернення батьків щодо невідповідного проведення уроків і як ведеться облік онлайн-занять, журналісти поцікавилися у начальника департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря.

За його словами, за час вимкнення електроенергії немає жодного звернення щодо поганої якості організації навчального процесу у закладах освіти.

«Буває таке, що під час асинхронного навчання вимикають світло, буває таке, що дитина не доєдналася до освітнього процесу, зважаючи на те, що немає інтернету чи світла. Всі з розумінням ставляться: педагоги йдуть на зустріч щодо оцінювання, батьки - щодо організації освітнього процесу по той бік екрану. Так само, коли у наших закладах освіти вимикається світло у денний час. Не зовсім яскрава атмосфера і можна нарікати, але всі усвідомлюють ситуацію, тому що альтернативи немає. Є багато таких моментів, але нарікань, як таких немає», - сказав посадовець.

Він пояснив, що контроль за проведенням занять  найперше покладений на керівника, який безпосередньо відповідає за якісь освіти у закладі: чи на уроці, чи загалом у школі. 

«Для ведення обліку є директор навчального закладу, який має команду із заступників і керівників, осередків, які перебувають на заняттях і дистанційному форматі, і в очному. У Законі України «Про повну загальну середню освіту» є чіткий момент про те, яким чином повинен бути організований освітній процес і яким повинен бути контроль за ним», - зазначив Бондар. 

Повідомляється, що уроки, які можуть не провести через вимкнення електроенергії, не впливають на заробітню плату педагогів. За його словами, немає ніяких законних підстав, аби зменшувати зарплатню вчителям, які не винні у вимкненні світла.

Якщо ж є випадки, коли уроки у школі не проводяться, обов'язково потрібно звертатися до керівника закладу, переконує Віталій Бондар. Наразі про такі звернення йому невідомо. 

Яким навчання буде у наступному навчальному семестрі - наразі не відомо. Очільник департаменту освіти Луцької міської ради пояснює, що все залежитиме від безпекової ситуації і постачання електроенергії. 

Нагадаємо, у рамках проєкту, який реалізовує всеукраїнська громадська організація «Поруч», за кошти донорів учні Княгининівського ліцею спільно з вчителями облаштували клас миру. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *