Як почувається пацієнт, якому пересадили серце під час ракетних обстрілів на Волині. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як почувається пацієнт, якому пересадили серце під час ракетних обстрілів на Волині. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Четверту добу живе з новим серцем Микола Семенюк. Чоловіка оперували під час ракетних обстрілів на Волині, 22 жовтня. Операцію зробили лікарі Ковельського медичного територіального об'єднання.

Нині пацієнт почуває себе добре, – розповів Суспільному кардіохірург Володимир Танський.

Зі слів лікаря, чоловіка привезли до медзакладу у вкрай тяжкому стані, у нього був кардіологічний шок. В цей час до лікарні поступив пацієнт після автомобільної аварії з важкою черепно-мозковою травмою, була діагностована смерть головного мозку і родичі померлого погодилися на органний забір, – говорить Володимир Танський.

З його слів, лікарі Ковельського медичного територіального об'єднання вперше без допомоги колег з інших лікарень зробили органний забір і пересадку донорського серця. Це також перша трансплантація від часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну, – додає Володимир Танський.

Під час операції у Ковелі пролунали вибухи, але роботу в операційній не зупиняли.

Кардіологиня Ольга Танська каже: показники у пацієнта всі в нормі, іде стандартна терапія.

"Сподіваємося, що цього тижня ми переведемо його в соматичне відділення і попереду його чекає тривала реабілітація. Перші пів року такі пацієнти вимушені приймати багато препаратів", – говорить лікарка.

Прооперований Микола Семенюк дякує лікарям та Збройним силам України за те, що живий. Розказує: п’ять років тому, йому діагностували патологію серця — ішемічну кардіоміопатію, почував себе погано, була задишка. На трансплантацію чекав понад два роки.

Під час обстрілу Ковеля в лікарні оперували ургентно, скасували лише планові операції, — розповів керівник медзакладу Валентин Вітер. З його слів, у Ковельському медоб’єднанні за три роки здійснили 26 трансплантацій: пересадили 21 нирку та 5 сердець.

Нагадаємо, у Львові трирічній дівчинці з Волині успішно трансплантували стовбурові клітини кісткового мозку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *