Як волинські нардепи голосували за призначення Костіна Генпрокурором

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як волинські нардепи голосували за призначення Костіна Генпрокурором
image
Оля Коновалова / 27.07.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні, 27 липня, депутати Верховної Ради проголосували за призначення Андрія Костіна новим генеральним прокурором України.

За відповідне рішення проголосувала практично конституційна більшість – 299 народних обранців. 

Серед нардепів від Волині «За» проголосував Валерій Стернійчук, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов та Ірина Констанкевич.

Натомість Палиця Ігор Петрович та Степан Івахів — не голосували. Зауважимо, що Ігор Палиця та Степан Івахів нещодавно також не голосували за ратифікацію Стамбульської конвенції. Зауважимо, що ратифікація документа Ради Європи була дуже важливою напередодні саміту ЄС, на якому вирішували, чи надавати Україні статус кандидата у члени блоку.

Довідково:

Новий Генпрокурор Андрій Костін – політик та юрист, народився в Одесі.

Закінчував ОНУ ім. Мечникова, де отримав диплом з відзнакою.

Був директором Адвокатської компанії Право. 2010 року його обрали депутатом до Одеської міськради від партії Фронт змін.

2019 року став депутатом Верховної Ради від пропрезидентської фракції Слуга народу.

Раніше був претендентом на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), проте експерти із громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

Як голова комітету з правової політики Костін відповідав за судову реформу. Однак у період його керівництва Комітет блокував належне реформування судової системи.

У декларації Костіна не зазначено доходу від продажу його квартир в Одесі, але задекларовано права його та його дружини в Адвокатській компанії Право.

Крім того, за даними журналістів Схем, дружина і дочка Андрія Костіна працюють як помічниці-консультанти в інших депутатів, тоді як у самого Костіна “працевлаштовані” родичі колег.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *