Захисник жорстко відповів луцькому депутату

image
Назар Тарадюк / 30.11.2023 / 3 Коментарів

Боєць 100 бригади та депутат Волинської облради Андрій Козюра відповів депутату Луцькради Роману Бондаруку.

Текст подаємо без змін:

«Слухай, тиловий воїн-суперкомбат ДФТГ «Бор», Роман Бондарук.

По перше: в ЗСУ і серед чоловіків в принципі прийнято говорити в обличчя, а не коли мене не має, і в тобі пробуджується супермен:)

По-друге: припини бігати в формі і зі зброєю по місту, бо це позорить ЗСУ!

По-третє: Подякуй хлопцям з ЗСУ, що ти, можеш поки ми там, а ти тут, щодня ходити в спортзал, ганяти свою біцуху, спати в теплому ліжку зі своєю дружиною і бачити своїх дітей…

І головне! Нажаль, мені прикро, що ти так і не усвідомив на 2 рік війни, що у нас один ворог - Росія! А ти шукаєш ворогів серед наших вояків, які не ховалися в ДФТГ (як зокрема ти), а з першого дня стали в стрій і не через ТЦК та СП (про що ти згадував і тобі сниться в твоїх кошмарах, коли прийдуть по твою душу з повісткою), а за покликом совісті пішли воювати! Ми і зараз там, і даємо тобі можливість вести твоє звичне життя, тому цінуй це!

Моя відповідь, тобі Роман Анатолійович, така… Жду тебе на Купянському напрямку в строю у нас в Батальоні (можеш ще прихопити хлопців в піхоту, бо її критично не вистачає) якщо звісно ще не передумав … і тут ти в повній мірі можеш розкрити свій войовничий потенціал, продемонструвати свій характер, силу волі і звісно фізичні кондиції у двобої чи у знищенні спільного ворога!

Вибір за тобою, воіііііііне:))))

А якщо в тебе вже повний памперс, і ти не готовий захищати Україну на передовій, то сиди далі в Луцьку, ходи в спортзал…, і не транди дурниць в свій міськрадівський мікрофон…» - написав Козюра.

Депутат Луцькради Роман Бондарук теж відповів. Подаємо текст:

"Вважаю неприпустимою зухвалістю вчорашні випади Андрія Козюри на сесії Луцької міської ради. Безпрецедентні та безвідповідальні дії Андрія Григоровича є негативним прикладом загрози демократії та дестабілізації роботи депутатів Луцької міської ради.

Депутати, які обрані жителями територіальних громад як представники їхніх інтересів, повинні приймати рішення і голосувати за питання, підняті на сесії міської ради, добровільно, без залякування, погроз і тиску.

Нагадаю, Андрію Григоровичу, Україна – демократична правова держава, в якій панує Закон, визначений Конституцією України. І дії кожного українця, незалежно від статусу, особистих заслуг, віку, статі чи інших ознак, регламентуються саме Конституцією України, яка грунтується на праві вільного волевиявлення та свободі слова для кожного громадянина.

Відсутність здорової дискусії, конструктивного діалогу та показовий силовий виступ – це не ознаки демократичних цінностей, за які ми воюємо у цій війні. Зневага, погрози, демонстрація сили – це прояв слабкості , і це точно не ті методи, які об’єднують суспільство задля єдиної мети - перемоги ворога.

А щодо заяви про мобілізацію і зарахування в піхоту – мене чи інших громадян, нагадаю Андрію Козюрі, що лише Генеральний Штаб та органи військового комісаріату мають право визначати де, коли, кому і яким чином нести службу.

Применшувати або зневажати роль добровольчих формувань територіальних громад, які власними силами давали не одну відсіч ворогу, стояли та продовжують стояти на захисті важливих оборонних позицій – це відкрите невігластво, порушення всіх правил та норм військової етики та субординації, демонстрація порушення військової дисципліни та підпорядкованості.

Щодо мене - я не ховаюсь, не уникаю відряджень на передові позиції, чітко виконую накази та розпорядження Командування Сил ТрО і якщо мене призначено командиром ДФТГ Луцьк, то це означає, що я несу службу, виконуючи свій громадянський обов’язок згідно Конституції України. Прошу ознайомитись з Законом про основи національного спротиву та постановою Кабінету Міністрів України №1449 від 29.12.2021р. Окрім того, Андрій Григорович, вам особисто не відомі задачі та завдання, які покладені на мене як командира ДФТГ «Луцьк». Тому не доцільно фраєритися переді мною залякуваннями. Всі ваші слова адресонані мені публічно та в кулуарах демонструють вашу військову не компетентність та малообізнаність ,слабкість духу та здорового глузду.

Андрій Козюра, а щодо затикання рота та іншого хамства, хочете позмагатися зі мною в силі чи в компетенціях? В мене вистачає як знань, так і навиків з різних життєвих сфер. А до боротьби за незалежність України припрошувати мене не потрібно – бо я задіяний з першого дня війни.

Також, наголошую, активістів, незалежно від статі, в тому чисті і тих, хто був присутній сьогодні на засіданні міської ради, запрошую вступити до лав ДФТГ «Луцьк» Батальйону оперативного реагування «Луцьк». Так, у нас не платять заробітної плати, але ви матимете можливість нести службу по обороні та захисту міста Луцьк. Матимете змогу проявити свою активну громадянську позицію, зрозуміти і переконатись особисто у важливості задач, які виконують добровольці БОР «Луцьк»", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, У Луцькраду не пускали військових. Ті зайшли самі. Опісля Меру Луцька військові скандували «Ганьба!».

Читайте також: ЧОМУ ВІЙСЬКОВІ КРИЧАЛИ «ГАНЬБА!» МЕРУ ЛУЦЬКА ПОЛІЩУКУ. ВІДЕО

Коментарі (3):

  1. https://www.volynnews.com/news/all/koziura-shantazhem-vymahaye-zemliu-v-lutsku-ta-dozvil-na-bahatopoverkhivku-deputaty-batkivshchyny-zvernulysia-do-yuliyi-tymoshenko/

  2. КОЗЮРА ШАНТАЖЕМ ВИМАГАЄ ЗЕМЛЮ В ЛУЦЬКУ ТА ДОЗВІЛ НА БАГАТОПОВЕРХІВКУ: ДЕПУТАТИ «БАТЬКІВЩИНИ» ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО

  3. Бондарук і Козюра варті один одного. Однакові фрукти.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *