«Замість чоловіка чи сина – живий баран»: як проходить мобілізація земляків Шойгу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Замість чоловіка чи сина – живий баран»: як проходить мобілізація земляків Шойгу
image
Іра Поліщук / 01.10.2022 / 0 Коментарів

В уряді російської республіки Тува, звідки родом міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу, прозвітували про специфічну допомогу сім'ям мобілізованих до російської армії. Їм видають вугілля, дрова та живих баранів.

Про це повідомили у пресрелізі на офіційному порталі уряду республіки Тува.

У повідомленні зазначається, що така допомога надається за вказівкою очільника російського регіону Владислава Ховалига.

У межах першочергової допомоги сім'ям мобілізованих вже було передано 91 барана. За словами міністра сільського господарства республіки Тува Сергія Ондара, розподіл поголів'я худоби завершиться цього тижня.

Окрім баранів, сім'ям мобілізованих планують видавати борошно та картоплю — їх уже завезли до мерії столичного міста Кизила.

Також у ряді районів Туви місцева влада прийняла рішення про видачу допомоги у вигляді твердого палива, зокрема, вугілля та дров.

У місцевих Telegram-каналах повідомляють, що у четвер, 29 вересня, мешканки регіону вийшли на мітинг проти мобілізації. Відразу після цього було оголошено про її завершення у Туві.

Нагадаємо, після масових протестів проти оголошеної в РФ “часткової” мобілізації радниця муфтія Дагестану та його дружина Айна Гамзатова опублікувала звернення до російського президента Володимира Путіна з проханням "відстрочити" мобілізацію в цій автономній республіці.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *