Замовне вбивство: Коломойського незаконно випустили з-під варти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Замовне вбивство: Коломойського незаконно випустили з-під варти
image
Назар Тарадюк / 04.09.2024 / 0 Коментарів

У 2005 році ексгенпрокурор України Святослав Піскун міг випустити за неправомірну грошову винагороду Ігоря Коломойського, якого підозрюють у організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка.

Про це свідчить ухвала Печерського суду Києва, видана слідчому Головного слідчого управління ДБР на початку липня, - пише informators.

«В ході досудового розслідування встановлено, що  04.07.2005 колишній Генеральний прокурор України Піскун С.М., перевищуючи свої службові повноваження, безпідставно надав вказівку слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Шолодько І.В. щодо відкликання з Печерського районного суду м. Києва клопотання про тримання під вартою Коломойського І.В. у кримінальній справі № 49-1248 від 24.01.2004 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, що призвело до не притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб та завдало шкоди державним інтересам у вигляді підриву авторитету органів прокуратури України», – йдеться в ухвалі суду.

Із тексту слідує, що матеріальну винагороду за таке рішення родина колишнього генерального прокурора легалізувала, вклавши у земельні ділянки на французькому узбережжі та нерухомість у Швейцарії.  Земельні ділянки розташовані за адресою: Chemin des Collines, Le Cannet, France та згідно французького земельного кадастру значаться за юридичною особою SCI KUASAR, засновниками якої були Піскун Світлана Севастьянівна (дружина) та Піскун Тетяна Святославівна (донька) колишнього генпрокурора.

Суддя Печерського суду надав групі слідчих ДБР право на вилучення відповідних документів Генеральної прокуратури, що становлять інтерес для слідства. Наразі не відомо, чи був вже допитаний головний фігурант провадження Святослав Піскун.

Нагадаємо, Ігор Коломойський підозрюється в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, директора українсько-американської Консалтингової компанії «Фарго». За версією слідства, Коломойський, щоб помститися, замовив вбивство директора юридичної компанії за «невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства», а саме підприємства «Дніпроспецсталь».

Читайте також: Як змінилися статки Коломойського за 12 місяців у СІЗО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *