Заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко привітав рятувальників з професійним святом. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко привітав рятувальників з професійним святом. ВІДЕО
image
Наш Інсайдер / 16.09.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку відбулися заходи з нагоди Дня рятівника 16 вересня у 25-ій Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління ДСНС України у Волинській області відбулися урочисті заходи з нагоди Дня рятівника.

Привітати працівників служби «101» прибули представники обласної та міської влади, духовенство, - повідомили у пресслужбі рятувальників.

Розпочались заходи із привітального слова Голови ДСНС України генерал-майора служби цивільного захисту Сергія Крука. Відкрив урочисте засідання кликун Луцького замку, образ якого є уособленням перших вогнеборців, які пильнували за пожежною безпекою лучан у середньовіччі, – з вежі пожежно-рятувального підрозділу кликун Андрій Єдинак виконав гімн України. Опісля усі присутні вшанували хвилиною мовчання усіх військовослужбовців, захисників, правоохоронців, рятувальників і громадян, хто віддав життя за Україну.

«Уже понад 200 днів наша держава веде смертельну боротьбу з російськими окупантами. І рятувальники – на перших позиціях під час ліквідації наслідків ворожих обстрілів, розбору завалів, ліквідації пожеж, надзвичайних подій, рятуванні людей і майна, очищення територій від вибухонебезпечних предметів», – зазначив у вступному слові начальник Головного управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук і наголосив, що рятувальники разом із захисниками своєї країни були, є і будуть вірно служби українському народові.

Посадовці органів обласної та місцевої влади вручили відзнаки, грамоти й подяки кращим працівникам Служби порятунку, а також були вручені відомчі нагороди кращим співробітникам ДСНС області.

"На жаль, сьогоднішнє свято відбувається в час війни, але це все одно свято. Від голови обласної військової адміністрації та від себе особисто вітаю вас з професійним святом", - сказав заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко.

 

Присвоєно чергові спеціальні звання старшого начальницького складу «полковник служби цивільного захисту» начальнику Ковельського районного управління Володимиру Войтаніку, заступнику начальника Камінь-Каширського районного управління Андрію Багнюку, а також першій жінці-офіцеру – начальнику відділу персоналу Головного управління Надії Шпінь.

Чергове спеціальне звання старшого начальницького складу «підполковник служби цивільного захисту» присвоєно начальнику сектору медичного забезпечення та медико-біологічного захисту Петру Савчуку. По завершенню урочистостей на гостей чекали показові виступи рятувальників з підйому по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної веж, виступи у форматі міжнародних змаганнь Комбат-челендж, а також демонстрація рятувальної техніки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *