Зекономити не можна розтратити: чи ефективно працює голова Заболоттівської громади Валерій Свіржевський (част. 1)

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зекономити не можна розтратити: чи ефективно працює голова Заболоттівської громади Валерій Свіржевський (част. 1)
image
Наш Інсайдер / 19.08.2022 / 0 Коментарів

Інколи здається, що саме таким принципом керується голова Заболоттівської громади Валерій Свіржевський.

На території кожної громади потрібно підтримувати порядок: викорчувати чагарники, підрізати гілля, зрізати аварійні дерева. Господарники знають, що ресурс, який утворюється після цих робіи, можна використати з користю - продати деревину або зберегти для опалювального сезону.

Однак, як розповів Insider Media житель громади, у Валерія Свіржевського, схоже, інший погляд. Як стало відомо з власних джерел, голова уклав договір з фірмами, які вирізають аварійні дерева. Як повідомили виконавці - ціна їхніх послуг 300 грн за кубометр. При цьому, виявилося, що більшість деревини фірма забирає собі.

Виникає логічне запитання - чому не використати цей ресурс для майбутнього опалювального сезону? Для чого витрачати бюджетні кошти, якщо їх можна зекономити? Окрім того, мешканці Заболоттівської громади скаржаться - фірма зрізає не лишень аварійні дерева, а й ті, що вирубці не підлягають.

Голова, переповідають жителі Заболоття, запевняє: «Там все є: акт, екологія, все задокументовано, там питань немає».

Натомість в суботу, 30 липня, одна із фур з вирізаною деревиною їхала без належних документів та була затримана працівниками поліції на блокпості. Після чого направлена на штрафмайданчик.

Фура, яку затримали везла 23 куба деревини, ціна за куб 2000 грн. Отож приблизно 46 000 гривень можна отримати з реалізації лише однієї фури деревини. До слова, з території Заболоттівської громадипртотягом липня  виїхало щонайменше 5 фур. Шляхом підрахунків, можна припустити, що значно вигідніше було б, якби деревина все ж лишилась на балансі громади. Способів її реалізації не бракує - як мінімум, потрібно опалювати установи, в яких встановлені твердопаливні коли, окрім цього її можна було б продати і поповнити знову ж таки бюджет громади.

Водночас на зрізаній деревині громада втратила щонайменше понад 26 тисяч гривень з ПДВ.

До речі, в сусідній Ратнівській громаді люди викорчовують чагарники, чистять канали, а опісля деревину переробляють на щепу, і таким чином забезпечать тепло у бюджетних установах і не будуть переплачувати в опалювальний сезон. 

Про це та інше читайте у другій частині нашої публікації про цю проблему.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *