Зеленський закликав підтримати легалізацію медичного канабісу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зеленський закликав підтримати легалізацію медичного канабісу
image
Назар Тарадюк / 28.06.2023 / 0 Коментарів

Легалізувати медичний канабіс в Україні закликав президент Володимир Зеленський, щоб допомагати українцям долати "біль, стрес і травми війни".

Про це він сказав, виступаючи 28 червня у Верховній Раді, - пише УНІАН.

"Всі кращі світові практики, рішення, якими б складними або незвичними вони не були, повинні бути застосовані в Україні, щоб всім українським громадянам не довелося терпіти біль, стрес і травми війни", - наголосив Зеленський.

Він заявив про необхідність розвивати в Україні галузь ментальної та фізичної реабілітації, що стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів.

"Зокрема, ми повинні нарешті чесно легалізувати для всіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу", - сказав президент.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підтримав законопроект, що регулює використання в Україні рослин роду конопель (Cannabis) у медичних, промислових та наукових цілях. Як заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, таким чином МОЗ підготувало законодавчий ґрунт для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

До цього голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначав, що урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу максимально нівелює ризики використання його не за призначенням.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *