Жителів Донеччини просять евакуюватися

image
Оля Коновалова / 13.07.2022 / 0 Коментарів

Усіх, хто перебуває на Донеччині просять за першої ж можливості евакуюватись. Для цього підготовлено 395 тисяч місць.

Про це повідомляє Донецька обласна військова адміністрація.

«Для вивезення людей із зони бойових дій підготовлено 395 тисяч місць — евакуюйтесь вчасно… Тільки по маршруту слідування евакуаційного потяга Покровськ-Дніпро-Львів таких місць понад 150 тисяч», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що від самого початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну мешканці Донецької області та Краматорська, зокрема, виїжджають до більш безпечних регіонів. На всіх етапах вони можуть отримати допомогу, евакуація відбувається безкоштовно, і громади України готові приймати внутрішніх переселенців, до чого готуються заздалегідь.

Краматорська міськрада забезпечує можливість дістатись до Покровська, на евакуаційний поїзд безкоштовним автобусом, Укрзалізниця здійснює безкоштовне перевезення пасажирів евакуаційним потягом.

Донецька ОВА надала перелік та контакти громад, у яких можна розміститись безкоштовно (за маршрутом слідування потяга) в областях: Дніпропетровській (зупинки на станціях - Дніпро, Кам'янське, П'ятихатки), Кіровоградській (станції - Олександрія і Знам’янка; вільних місць – 52,2 тис.), Черкаській (станції - Сміла, Цвіткове, Городище, Корсунь-Шевченківський; вільних місць – 38,8 тис.), Вінницькій (станції - Козятин, Вінниця; вільних місць – 1,4 тис.), Хмельницькій (станція Хмельницький; вільних місць – 16,6 тис.), Тернопільській (станції - Підволочиськ, Тернопіль; вільних місць – 32,1 тис.) та Львівській (станції - Золочів, Красне, Львів; вільних місць – 11,4 тис.).

Обласна військова адміністрація нагадала, що керівник області Павло Кириленко, заявляючи про необхідність евакуації, наголосив, що в опалювальний сезон в області має бути не більше 230 тисяч людей (до 24 лютого на Донеччині постійно мешкало 1 млн 670 тис. людей – ред.).

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог у кількох напрямках робить спроби прорвати українську оборону в регіоні, але не має успіху і відходить на свої попередні позиції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *