«ЗВІТ ДИРЕКТОРА «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС» РОЗЧАРУВАВ», — ЮЛІЯ ВУСЕНКО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «ЗВІТ ДИРЕКТОРА «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС» РОЗЧАРУВАВ», — ЮЛІЯ ВУСЕНКО
image
Наш Інсайдер / 17.03.2023 / 0 Коментарів

Попри те, що так звана «майбахівська» більшість підтримала звіт директора КП  «Волиньприродресурс», депутатка Вусенко Юлія Василівна  розкритикувала його та зауважила, що потрібно серйозно проаналізувати діяльність цього підприємства та збільшити кількість надходжень до обласного бюджету.

Про це йшлося 16 березня під час сесії Волиньради.

Так, керівник підприємства Анатолій Капустюк розказав, що за два останні роки видобуто більш як 13 тонн бурштину. Він зауважив, що цей показник міг би бути більшим, адже торік КП працювало лише 136 днів через бюрократичні та інші перепони. 

До того ж «Волиньприродресурс» видобуває торф, від продажу якого виручили 25 млн грн.

Крім того, посадовець прозвітував про сплату 7,5 млн грн податків бюджетів різних рівнів. Також десятки мільйонів, а саме 54 млн грн, були виплачені як заробітна плата.

Під час звіту депутати поцікавилися в Капустюка, чи повернуло підприємство київському ТОВ «Завод «Ізумруд», яке пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, 62 мільйони гривень за придбання ліцензій. На що той відповів, що за останні роки було повернуто 26,5 млн грн, а з початком повномасштабного вторгнення росії було відтерміновано ці виплати.

Депутат Ігор Волошенюк попросив уточнити суми податків, які оплачені КП в місцеві бюджети за час діяльності підприємства. Капустюк назвав цифри зі звіту, що не задовольнило депутата, який сказав, що цифри доходів і витрат у звіті не збігаються. 

Опісля слово взяла Юлія Вусенко, яка зауважила, що всі депутати вболівають за комунальні підприємства регіону, але звіт директора КП «Волиньприродресурс» багатьох у сесійній залі розчарував, мовляв, один з депутатів аналізував документ і виявив, що кошти, які мали йти в бюджет витрачають, приміром, на оренду майна, яке є власністю директора КП. 

«Ми маємо унікальний ресурс і можливості отримати нормальні робочі місця і відповідні зарплати», - додала вона.

Нагадаємо, лідер партії «За Майбутнє» Палиця Ігор Петрович декілька разів у ЗМІ заявляв, що «Волиньприродресурс» може приносити до мільярда гривень надходжень до обласного бюджету. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *