$1000 за контрабанду: волинському прикордоннику повідомили про підозру

  • Головна
  • НОВИНИ
  • $1000 за контрабанду: волинському прикордоннику повідомили про підозру
image
Назар Тарадюк / 02.10.2023 / 0 Коментарів

На Волині начальнику відділення прикордонної служби повідомили про підозру за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою.

Його судитимуть за ч.3 ст.368 КК України, - інформує пресслужба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, прикордонник висунув особі вимогу надати гроші за можливість безперешкодно транспортувати до Польщі тютюнові вироби за допомогою безпілотних літальних апаратів. Один ящик контрабанди оцінив у майже 50 доларів США.

За грошову «винагороду» підозрюваний зобов’язувався надати службову інформацію про місця дислокації прикордонних нарядів на ділянці відповідальності Восьмої прикордонної застави та не реагувати у разі виявлення порушень.

Його затримали у порядку ст.208 КПК України – під час отримання понад 1000 доларів США хабаря. Наразі йому обрали запобіжний захід та відсторонили від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за оперативного супроводу Управління СБ України у Волинській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 6 прикордонному Волинському загону.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Волині за хабар судили прикордонника

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *