Андрій Єрмак: Маємо фундаментальну підтримку вступу України до НАТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Андрій Єрмак: Маємо фундаментальну підтримку вступу України до НАТО
image
Наш Інсайдер / 04.05.2023 / 0 Коментарів

Як повідомив голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, глава держави Володимир Зеленський мав важливі зустрічі з лідерами Фінляндії, Норвегії, Данії, Швеції та Ісландії. 

Маємо справді фундаментальну спільну декларацію і підтримку вступу України до НАТО, а також ЄС. У декларації сказано про оборонну підтримку України, повернення наших полонених та посилення санкційного тиску на росію, та є заклик до росіян вивести війська з України. 

Відзначу, що нам вдалося створити потужний формат, над яким давно працювали. 

Коли ми тільки починали готувати цей самміт, то відчули велику підтримку країн Північної Європи. Для нас цей формат дуже важливий. Він полягає у взаємодії з країнами, від рішення яких, в тому числі, залежить наша майбутня євроатлантична інтеграція.

Сьогодні було багато людей на вулицях Гельсінкі з українськими прапорами, які зустрічали Президента і українську делегацію - така щира підтримка надихає, і вкотре доводить, що Україна справді є членом потужної європейської родини. 

Вірю та впевнений, що наші дипломатичні зусилля по об‘єднанню Європи і союзників навколо євроатлантичної інтеграції матимуть успіх. 
І ми досягнемо результату, якого прагнемо всією країною.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *