«АВЕРС» ЗНОВУ ПРОГРАВ: КАНАЛ МАЄ СПРОСТУВАТИ ФЕЙКИ ПРО МИХАЙЛА СМОЛКУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «АВЕРС» ЗНОВУ ПРОГРАВ: КАНАЛ МАЄ СПРОСТУВАТИ ФЕЙКИ ПРО МИХАЙЛА СМОЛКУ
image
Наш Інсайдер / 02.03.2023 / 0 Коментарів

Суд зобов'язав телерадіокомпанію «Аверс» спростувати неправдиві сюжети щодо волинського підприємця Михайла Смолки. 

Про це 2 березня повідомила в Facebook адвокатка об'єднання «Дженерал Лігал Груп» Яна Кінах

Йдеться про сюжети, які «Аверс» опублікував у квітні 2022 року.

Суд першої інстанції підтримав позов, а 2 березня Волинський апеляційний суд прийняв рішення, яким у задоволенні апеляційної скарги телерадіокомпанії «Аверс» було відмовлено, а рішення у справі винесене судом першої інстанції залишено без змін.

«Так, судом було констатовано, що журналісти телерадіокомпанії розповсюдили недостовірну інформацію, що не відповідає дійсності. Задоволивши позов частково, суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди честі, гідності та діловій репутації Смолка Михайла Михайловича, що міститься в ряді публікацій та зобов’язав протягом наступних 10 днів спростувати таку інформацію в той самий спосіб, в який вона була поширена.

Крім того, суди дійшли думки, що слід стягнути із Телерадіокомпанії «Аверс» понесені позивачем судові витрати зі сплати судового збору, витрати на проведення експертизи в сумі 35 400,00 грн., витрати зі сплати правничої допомоги в сумі 10 000,00 грн., а також стягнути моральну шкоду в розмірі 45 000,00 грн.

Вважаю таке рішення справедливим, суспільно-важливим та потрібним. Журналісти, як представники громадянського суспільства повинні розуміти та дотримуватись високого рівеня чеснот та добросовісності у висвітленні інформації, без спотворення та перекручування. Чекаємо тепер на спростування. Сподіваюсь воно не буде формальним», - поінформувала адвокатка.

У коментарях до допису адвокатку вітають та діляться думками щодо телеканалу. Так, адвокат Артур Мартиросян пише: 

"Молодчина! Цей канал своїми проплаченими сюжетами вже задовбав! Нажаль зомбоящик дивляться багато людей і він на них ще має великий вплив. З росіі сміємось, а в самих не краще"

А ведуча Катерина Павлова додає:

"Браво!!!  Не потрібно відпускати такі справи на самотік нікому, кого ці недожурналісти оббрехали та облили брудом. Нехай за кожне слово відповідають"

Натомість адвокат Костянтин Татарченко написав: 

"Молодці! Цей канал чекає також на наш позов!"

Яна Кінах

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *