Батько Воїна з Волині просить присвоїти йому звання Героя України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Батько Воїна з Волині просить присвоїти йому звання Героя України
image
Оля Коновалова / 31.01.2023 / 0 Коментарів

Захиснику із селища міського типу Локачі Вадиму Васильовичу Гаврисюку просять присвоїти звання Героя України та відзначити його орденом «Золота Зірка» (посмертно).

Відповідні петиції на сайті президента зареєстрував батько полеглого Воїна Василь Гаврисюк.

Гаврисюк Вадим Васильович 17.09.1998 закінчив Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою (2014-2016 р.). Продовжив навчання в Одеській військовій академії, яку закінчив з відзнакою. Із 11.10.20-04.07.21 р. брав участь в АТО (ООС).

Старший лейтенант Вадим Гаврисюк командир 6 роти 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. За життя здійснив близько 40 стрибків з парашутом та отримав посвідчення інструктора ПДП. Був нагороджений почесними знаками «учасник військових парадів». Також був відзначений нагрудним знаком «за досягнення у військовій службі» ІІ ст., та «За заслуги перед Збройними Силами України».

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну з 24.02.2022 р. виконував завдання у таких напрямках: Київська обл. Чорнобиль, Гостомель, Буча, Ворзель, Ірпінь, Херсонська обл., Донецька обл. Біля с. Богородичне на Донеччині отримав поранення, після лікування продовжив бої в Луганській обл., де й загинув 31 жовтня 2022 р. захищаючи Батьківщину.

«Був нагороджений орденами Б.Хмельницького III ст. (04.04.2022 р.) та II ст.(04.08.2022 р.). Нагороджений (посмертно) орденом «за Мужність» III ст.
Гаврисюк В.В. був чесним бойовим офіцером та заслуговує на звання «Герой України» (посмертно) адже віддав своє життя захищаючи Україну! У Вадима залишились батьки та наречена», - йдеться в петиції.

А за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Вадима Гаврисюка просять нагородити орденом «Золота Зірка» (посмертно).

Нагадаємо, триває збір підписів електронної петиції щодо посмертного присвоєння молодшому сержантові з Гірки Полонки Ігореві Столяруку звання Героя України. Підтримати ініціативу можна за посиланням: https://cutt.ly/w9jrevt.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *