"Бавовна" в Криму – найтрагічніший день для російської військової авіації з часів Другої світової

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Бавовна" в Криму – найтрагічніший день для російської військової авіації з часів Другої світової
image
Оля Коновалова / 11.08.2022 / 0 Коментарів

російська терористична федерація втратила щонайменше сім своїх військових літаків внаслідок "бавовни" на аеродромі у Новофедорівці в Криму.

Такі висновки можна зробити з нових супутникових знімків. Про це повідомляє CNN, зазначаючи, що це може бути найбільшою втратою авіації рф за один день із часів Другої світової війни.

На думку наукового співробітника Азіатського інституту Гріффіта та колишнього пілота ВПС Австралії Пітера Лейтона, який вивчав супутникові знімки, знищені бойові літаки, ймовірно, є бомбардувальниками Су-24 та багатоцільовими винищувачами Су-30.

Як пише CNN, кількість знищених літаків вказує на те, що 9 серпня стало одним із найбільш руйнівних днів для російської військової авіації за понад сім десятиліть, включаючи радянську епоху.

Нагадаємо 9 серпня у Криму пролунали кілька вибухів на військовому аеродромі Саки у Новофедорівці. Очевидці повідомляли, що горіли склади з боєприпасами та злітна смуга.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що на військовому аеродромі Саки росіяни розміщували винищувачі та бомбардувальники. Зокрема, це літаки Су-30СМ, Іл-76, Су-24М, а також, можливо, вертольоти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *