"Борис Джонсон" у Луцьку: переселенець із Донеччини відкрив паб. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Борис Джонсон" у Луцьку: переселенець із Донеччини відкрив паб. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 30.01.2023 / 0 Коментарів

Переселенець із Донеччини Михайло Михайлов відкрив на честь британського політика та експрем'єра Бориса Джонсона у Луцьку однойменний паб.

Як розповів Суспільному чоловік, заклад запрацював торік у жовтні.

У закладі з відвідувачами при вході вітаються "Добрий день Everybody".

На стінах розмістили світлини європейського політика, написи, британські прапорці та інші тематичні речі. "Борис Джонсон дуже класний, цікава людина така неординарна. Тим більше він дуже допомагає Україні", – говорить донеччанин.

На Волинь чоловік приїхав із сім'єю – дружиною з Харківщини та первістком, якому було два тижні, коли почалася повномасштабна війна. Сам Михайло родом з міста Святогірськ Донецької області. Там його родина мала піцерію та ресторан. Від сімейного бізнесу залишилися руїни.

"У Святогірську вціліла тільки домівка, там було два заклади. Фундамент тільки залишився. Ми впевнені, що це не просто так, тому що в нас була проукраїнська позиція активна. Там було видно, як міни прилітали куди треба", – каже чоловік.

Дружина Михайла Аліна Злобіна розповіла: певний час жили в підвалі, але зрозуміли, що довго так тривати не може й потрібно рятуватися.

"Ми в підвалі 10 днів десь жили, піднялися додому, його покупали і знову і підвал спустилися, повітряна тривога весь час була. Ми зрозуміли, що так довго не може бути і треба якось виїжджати", – сказала жінка.

До Луцька подружжя переїхало в березні минулого року. Говорять: перші пів року нічого не могли і не хотіли робити. Згодом Михайло вирішив відкрити свій заклад, запросивши для цього на роботу знайомого шеф-кухаря Костянтина Козлова. На рідній Харківщині чоловік був шефом та бренд-шефом, пережив чотири місяці окупації.

"Два місяці в Бурлуці, два місяці в Куп'янську. Ледь-ледь виїхав, не випускали. Копав огороди, хоча я шеф-кухар, працював помічником пекаря. Говорили (російські військові – ред.) мені: "Ми говорили тобі, що прийде час і ти будеш працювати за хавку", – сказав переселенець.

Ще один переселенець, 21-річний Ілля, працює у пабі за барною стійкою. На Волинь приїхав з Дніпра. "Просто йшов вулицею, побачив оголошення, прийшов і зараз тут працюю. Якраз в той час я не знайшов собі житло, а вже знайшов роботу", – каже хлопець.

Свій колектив переселенці називають новою сім'єю. Михайло Михайлов додав: знайшов у Луцьку своїх клієнтів і повертатися до деокупованого Святогірська не планує.

Читайте також: «Прогорить – залишимось голі-босі». Історія переселенців засновників пабу на честь Бориса Джонсона в Луцьку 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *