«Бульвар в не найгіршому стані», - депутат про скандал у Луцьку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Бульвар в не найгіршому стані», - депутат про скандал у Луцьку
image
Назар Тарадюк / 21.09.2023 / 0 Коментарів

Депутат Луцької міської ради Михайло Наход обурюється ситуацією, що виникла навколо капітального ремонту бульвару Дружби Народів, на який з бюджету територіальної громади планували витратити 49 720 000 грн.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в Луцьку функціонує робоча група з питань організації дорожнього руху при департаменті ЖКГ. За його словами, її робота була доволі ефективна раніше, «коли в результаті жвавих дискусій десятки разів вносилися зміни до проекту організації дорожнього руху під час реконструкції проспекту Волі, коли усувалися недоліки на ряді перехресть для того, щоб підвищити безпеку для усіх учасників дорожнього руху».

«Але чомусь з бульваром Дружби Народів щось пішло не так. Лише на вимогу колеги Алли Доманської, для ознайомлення членам робочої групи вчора вперше продемонстрували проект організації дорожнього руху (ОДР). І це уже після того, як проект погодили усі інстанції та був проведений тендер на його ремонт на суму близько 50 млн. грн ☹

Загалом моя позиція, як і нашої команди Громадянського Руху "CВІДОМІ" така - не на часі витрачати такі шалені кошти на ремонт цієї вулиці в час коли триває повномасштабна війна і потреби військових на фронті величезні, а стан цього бульвару далеко не найгірший в порівнянні з іншими вулицями міста!

Але у повноваженнях робочої групи входить питання аналізу та вдосконалення проекту ОДР, а не питання ремонту. Тому, на мою думку та думку інших членів робочої групи - це не припустимо проводити тендери та розпочинати ремонт, коли проекту не бачили люди, експерти, фахівці і поки він не буде погоджений на робочій групі, яка для цього і створена!" - наголосив Наход.

Він додав, що 20 вересня вдалося переконати проєктантів, що на якійсь із стадій у проєкт потрібно внести ряд змін.

«Основні з озвучених зауважень та пропозицій наступні:

1. Розділити велосипедну та пішохідну зони (зеленою зоною чи хоча б колотою бруківкою), щоб не створювати незручності, як для пішоходів так і для велосипедистів. Досвід проспекту Волі чітко підказує логіку такого рішення;

2. Запроектувати зручні виїзди велодоріжок з бульвару на суміжні вулиці, зокрема Окружну та Марка Вовчка, щоб в подальшому після капітальних ремонтів цих вулиць, велодоріжки можна було зручно з’єднати;

3. Вдосконалити проект, щоб зберегти усі неаварійні дерева на бульварі Дружби Народів та забезпечити умови для їхнього росту!!!

Дякую колегам по робочій групі Павлу Мазилюку, Дану Яловенку та іншим, за конструктивну дискусію та пропозиції!

Фото проекту ОДР лишаю тут для ознайомлення громадськості та коментування.

Ще раз наголошую – ремонт бульвару НЕ НА ЧАСІ!

Але якісний проект ОДР можна підготувати і притримати до кращих часів", - резюмував Наход.

Читайте також: Історія скандального тендера в Луцьку, або коли виграють «не свої»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *