Через «Ягодин» хотіли ввезти контрабанду одягу на понад 3,3 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через «Ягодин» хотіли ввезти контрабанду одягу на понад 3,3 млн грн
image
Назар Тарадюк / 01.05.2023 / 0 Коментарів

Більше півтори тонни нового одягу та взуття, вартістю понад 3,3 млн грн, намагалися незаконно ввезти в Україну.

На митному посту «Ягодин» працівники Волинської митниці спільно з колегами із Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби звернули увагу на вантаж, задекларований як "вживаний одяг та додаткові речі до одягу, невідсортований, без індивідуальної упаковки, продезинфікований, зі ступенем зносу 25%". Товар, призначений для подальшого використання за призначенням, поставлявся насипом у поліетиленових мішках, - інформує Волинська митниця.

Однак під час повного митного огляду з відкриттям та перерахунком вантажних місць серед секонд-хенду виявили новісінькій одяг з цінниками продавця та взуття без ознак його використання. Загалом тимчасово вилучили понад 2 тисячі пар взуття та 10 мішків футболок, сорочок, штанів весняно-осіннього чи літнього сезонів вагою 1,5 тонни. Орієнтовна вартість предметів правопорушення за курсом Нацбанку на момент його вчинення становить 3 млн 307 тис гривень. Остаточну вартість буде визначено у ході товарознавчої експертизи.

За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо найменування товарів), санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Остаточне рішення про притягнення порушника до відповідальності прийматиме суд.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *