Чи буде навчання в школах і дитсадках Волині 24 лютого

image
Наш Інсайдер / 21.02.2023 / 0 Коментарів

У зв’язку з річницею повномасштабного вторгнення та можливими провокаціями ворога Міністерство освіти і науки рекомендує організувати освітній процес 22-24 лютого в дистанційному форматі. Відповідні листи було скеровано очільникам закладів освіти Волинської області.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла заступниця керівника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Тетяна Соломіна.

«Рішення про будь-яку форму організації освітнього процесу приймає керівник закладу освіти, посилаючись на виклики, які є на певній території. Ми отримали лист від Міністерства освіти і науки з рекомендацією про організацію освітнього процесу в дистанційній формі та відправили його очільникам закладів освіти Волинської області», – прокоментувала Тетяна Соломіна.

Своєю чергою, поки достеменно невідомо, які рішення прийняли громади щодо роботи закладів дошкільної освіти.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук, із 22 до 24 лютого в Луцькій громаді запроваджується змішаний формат навчання в школах.

За бажанням батьків діти можуть відвідати освітній заклад, де буде забезпечено освітній процес. Якщо батьки не бажають, щоби їхня дитина відвідувала освітній заклад, то дитина навчатиметься в дистанційному форматі (асинхронний формат).

Дитячі садочки будуть відкриті для прийому дітей за бажанням батьків.

«Побутує хибна думка, що перебування вдома для дітей є більш безпечним, ніж у закладі освіти. Однак у закладі освіти під час повітряної тривоги всі діти примусово проходять в укриття. Перебуваючи вдома, під час повітряної тривоги діти в більшості випадків не проходять в укриття й залишаються в квартирі або будинку», – наголосив міський голова.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *