Заробив майже 5,6 млн грн: що в декларації Ігоря Палиці за 2023 рік

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Заробив майже 5,6 млн грн: що в декларації Ігоря Палиці за 2023 рік
image
Наш Інсайдер / 02.04.2024 / 0 Коментарів

У декларації за 2023 рік нардеп Ігор Палиця вказав квартиру на 423 квадрати, дві компанії, два офіси, благодійний фонд, три дороговартісні годинники та понад три мільйонів гривень заощаджень.

У декларації за 2023 рік, як і за 2022-й, народний обранець вказав, що є засновником Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та двох компаній: ТОВ «Лук поінт» та ТОВ «Хай в’ю», зареєстрованих у 2021 році. У статутний капітал першої він вніс 14 мільйонів гривень, а другої – тисячу гривень. 

У 2023 році нардеп Ігор Палиця отримав 584 167 гривень доходу. Усе це – зарплата, в середньому по 48,6 тисяч гривень на місяць. Також вказав 5 000 000 гривень дивідендів від ТзОВ "Лук Поінт".

Серед власних заощаджень колишній лідер політичної партії «За майбутнє» вказав 1 797 561 мільйона гривень в "Приватбанку", 440 000 грн у невідомій установі, 924 840 грн в "Універсал банку" та 1 гривня в "Айбоксу банку".

Також у 2023 році Ігор Палиця витратив майже 4,5 мільйона гривень на послуги. Зокрема, на оренду майна, послуги охорони, управління корпоративними правами та інше.

Серед нерухомості нардеп, як і раніше, відзвітував про два офіси у Луцьку. Один із них, площею 93,11 кв. м., він орендував у ТОВ «Інвест-контур», а другий –  площею 41,9 кв. м. – у Волинської обласної ради. Серед власного майна політик вказав квартиру площею 423,1 кв. м. у Луцьку, яку у 2020 на нього переписав батько Петро Палиця. І не вказав жодного транспортного засобу ані у власності, ані на правах користування.

Ще у декларації політика – дороговартісні годинники: «Rolex Oyster Perpetual», «Audemars Piguet Tourbillon Chronographe» та «Audemars Piguet Automatic», промисловий зразок (графічне зображення для рекламного аркуша із написом «Тільки разом ми Україна»), сім банківських рахунків.

Раніше Центр журналістських розслідувань «Сила правди» досліджував, як розбудовувався бізнес родини Палиці та що політик міг би задекларувати, якби дотримав власного слова. У 2021 році Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо ймовірного вчинення злочину нардепом Ігорем Палицею, а саме легалізацію (відмивання) незаконно отриманих доходів. Проте, результати цього розслідування невідомі.

Вже після повномасштабного вторгнення розповідали, що Ігор Палиця є одним із найбільших прогульників засідань Верховної Ради. Впродовж 2023 року він пропустив понад 95% голосувань, в тому числі і щодо відкриття електронних декларацій. Його навіть частково позбавили зарплати за це.

Водночас, компанії, які пов’язані з оточенням Ігоря Палиці, отримують значні підряди на ремонт та обслуговування доріг, приватизовують комунальне майно та розпочали великий проєкт із будівництва логістичного порту поблизу кордону з Польщею. Попри те, що нардеп не виконує усіх своїх прямих обов’язків у Верховній Раді, про нього і його благодійний фонд у позитивному тоні продовжують часто розповідати на сторінках Луцької міської ради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *