Директора фірми з орбіти Палиці кілька разів судили через податки

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Директора фірми з орбіти Палиці кілька разів судили через податки
image
Віктор Гордійчук / 05.04.2023 / 0 Коментарів

Директора компанії з орбіти Ігоря Палиці «Волиньдорбуд» Василя Карача знову оштрафували за невчасну звітність перед податковою. До слова, ця компанія є чи не головним підрядником з ремонтів і утримання волинських доріг.

З 2021 року за недекларування податку на прибуток фірми і сплату його з запізненням він шість разів потрапляв під суд. Про це йдеться у постановах Ковельського міськрайонного суду винесених впродовж 2021-2023 років, пише Сила правди.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньдорбуд» створене у 2019 році. А наприкінці 2021-го підприємство вже почало отримувати багатомільйонні підряди з ремонту місцевих автодоріг залишивши позаду імениті фірми. У воєнному 2022-ому «Волиньдорбуд» був беззаперечним лідером, освоївши на ремонтах і утриманні волинських автошляхів майже 203 мільйони гривень.

Цікаво, що ця успішна дорожня організація не має ні власного офісу, ні техніки. Майже все необхідне орендує, так би мовити, в конкурентів.

«Волиньдорбуд» пов’язують з народними депутатами від Волині Ігорем Палицею та Степаном Іваховим. Її засновники Руслан Курило та Юрій Романко раніше працювали у компаніях олігархів. Для виконання багатомільйонних підрядів фірма орендує майно за взаємовигідними договорами у ТОВ «Буковель», яке безпосередньо пов’язане з сім’єю Ігоря Палиці.

Схоже, свого бухгалтера у ТОВ «Волиньдорбуд» теж нема.

У 2021 році суд двічі притягав до адміністративної відповідальності директора підприємства Василя Крача. Перший раз за запізнення з оплатою податку на прибуток в сумі 13 мільйонів гривень. Вдруге – за його невчасне декларування. В обох випадках порушник відбувся штрафом розміром у 85 гривень. 

У 2022-му ситуація повторилася. Василь Карач несвоєчасно подав декларацію на прибуток і відомості про доходи фізичних осіб та знову потрапив під суд. За одне з порушень керівника підприємства покарали попередженням, а в іншому випадку довелося заплатити ті ж 85 гривень.

У 2023-му році очільник «Волиньдорбуду» вже встиг двічі потрапити під суд через неподання декларації з податку на прибуток. Вину визнав і знову був покараний штрафом у розмірі 85 гривень. Жодного разу чоловік до суду не з’явився. Пояснюючи причини порушень апелював до збоїв в мережі, війни і відсутності коштів на рахунках.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» звернувся за коментарем до директора компанії ТОВ «Волиньдорбуд» Василя Карача, аби почути його версію систематичного неподання декларацій про прибуток, але спілкуватися чоловік не захотів:

«На якісь такі питання можете подавати офіційний лист і отримаєте офіційну відповідь», – сказав Василь Карач. 

Нагадаємо, що за воєнний 2022 рік ТОВ «Волиньдорбуд» від Служби місцевих автодоріг у 2022 році отримала 31,5 мільйона гривень. Це 43% усього торік розподіленого державною компанією бюджету. Цікаво, що «Волиньдорбуд» вийшов у фаворити державної компанії всього лише за рік, залишивши ні з чим кількох місцевих конкурентів, які роками займалися експлуатаційним утриманням доріг на Ковельщині та у сусідніх районах. І це при тому, що перші контракти від ДП «СМАД» фірма отримала лише восени 2021 року. 

Крім того, не так давно ця ж компанія за 21 млн грн відремонтувала вулицю Хутірську в селі Милушин. Це – єдина дорога, яку капітально відремонтували торік у селах Луцької громади. Чи то зорі так зійшлися, чи збіглись обставини, але як розповідають місцеві мешканці – саме тут живе бабуся Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *