Ексдиректору «Волиньторфу» повідомили про підозру: кому і за що

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ексдиректору «Волиньторфу» повідомили про підозру: кому і за що
image
Наш Інсайдер / 30.06.2023 / 0 Коментарів

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору державного підприємства «Волиньторф» та керівнику приватної компанії у заволодінні майже 6 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби  органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Сергія Голоюха. У 2013 році той придбав у КУА «Прайм Тайм» цінних паперів на 5,57 млн грн і продав їх іншій фірмі «Промгазінвест».

«29 червня 2023 прокурором САП спільно з детективами НАБУ повідомлено про підозру у заволодінні майже 6 млн грн коштів державного підприємства «Волиньторф» колишньому директору цього підприємства та керівнику товариства з обмеженою відповідальністю. Дії осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України», – інформує САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

Зауважимо, що указане провадження лише у 2021 році було передано до НАБУ за підслідністю від іншого органу досудового розслідування.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *