Футболіст-зрадник з Луцька хоче повернути всі спортивні звання України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Футболіст-зрадник з Луцька хоче повернути всі спортивні звання України
image
Назар Тарадюк / 26.09.2023 / 0 Коментарів

До Спортивного арбітражного суду (CAS) звернувся колишній гравець збірної України Анатолій Тимощук, аби оскаржити рішення УАФ щодо заборони займатися діяльністю, пов’язаною з футболом.

УАФ працює над підготовкою позиції в цій справі, - пише informator.ua.

За поведінку, яка шкодить репутації футболу та УАФ, КДК УАФ довічно заборонив Анатолію Тимощуку здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом. Колишнього гравця "Шахтаря" та збірної України позбавили всіх титулів - переможця та срібного призера чемпіонатів України, Кубку України, Суперкубку України.

КДК УАФ рекомендував Центру ліцензування УАФ вжити відповідних заходів щодо відкликання (позбавлення) Анатолія Тимощука тренерської ліцензії Pro-UEFA. Також КДК доручив Адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади з вимогою позбавити Анатолія Тимощука всіх державних нагород та почесних звань.

Тимощук оскаржує рішення УАФ у Спортивному арбітражному суді (CAS) у Лозанні, повідомляє сайт УАФ. Дату засідання CAS встановить пізніше. Раніше Тимощук звертався до Апеляційного комітету УАФ. АК УАФ Тимощуку у задоволенні апеляційної скарги відмовив, залишивши чинним рішення КДК УАФ.

До слова, професійну кар’єру футболіста розпочав на Волині. У 1997-2007 роках грав у "Шахтарі". Був капітаном "гірників" та збірної України. Перейшов у російський Зеніт, а звідти у мюнхенську Баварію. З 2017 року працює тренером в Зеніті.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Тимощук не звільнився з посади та залишився в росії. Жодних публічних заяв щодо засудження дій російської влади Тимощук не робив. З 6 січня 2023 року Анатолія Тимощука офіційно додали до санкційного списку України. Депутати Луцької міської ради позбавили Тимощука звання "Почесний громадянин міста Луцька".

Читайте також: Футболіст з Луцька - у ТОП-5 зрадників України

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *