Палиця, Рубльов, Івахів: хто з нардепів-волинян найбільший прогульник

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Палиця, Рубльов, Івахів: хто з нардепів-волинян найбільший прогульник
image
Назар Тарадюк / 03.03.2023 / 0 Коментарів

2022-й рік став для Верховної Ради України чи не одним з найпродуктивніших за всю історію незалежності. Основною причиною стало повномасштабне вторгнення російської федерації, що змусило центральні органи влади оперативно приймати низку важливих для країни рішень. У перший же день, 24 лютого 2022 року, Верховна Рада України екстрено зібралася на перше пленарне засідання. Головним питанням було – затвердження Указу Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні». В той же день, Україна розірвала усі дипломатичні відносини з країною-агресором.

Загалом, протягом року Парламент України прийняв 399 законів та понад 400 постанов воєнного часу, з них:

  • 44 – Закони оборони і безпеки
  • 97 - Економічні закони воєнного часу
  • 26 - Закони соціальної сфери
  • 74 - у правовій сфері
  • 83 - стосовно галузевого розвитку
  • 16 - з питань державного будівництва
  • 10 - у гуманітарній сфері
  • 37 - Заяв і Звернень Верховної Ради до міжнародної спільноти, більшість з яких стосувалися російської збройної агресії.

 

За увесь 2022 рік пленарної діяльності депутати збиралися у залі засідань Верховної Ради України 46 разів. Загалом у порядок денний було внесено 825 питань.

Журналісти видання «Insider Media» вирішили проаналізувати не стільки роботу Верховної Ради, скільки активність волинських нардепів у сесійній залі в умовах воєнного стану. Через активні хакерські атаки на сайти центральних органів влади ще на початку війни доступ до багатьох сторінок обмежено. Втім, на сайті Верховної Ради ми відшукали статистику всіх голосувань за увесь 2022-й рік і відібрали інформацію про участь всіх шести народних депутатів від Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палиця, Рубльов, Івахів: хто з волинських нардепів пропустив найбільше голосувань за період воєнного стану

Отож, загалом, за час роботи Верховної Ради у 2022 році системою «Рада» проведено 2201 голосування.

Абсолютним лідером у рейтингу прогульників серед волинських нардепів можна вважати Степана Івахіва від фракції «За майбутнє». Торік нардеп від виборчого округу №21 спромігся натиснути кнопку голосування всього лишень 4 рази. А це – 0,18% від загальної кількості сеансів. Він був відсутній під час 1362 голосувань. Та навіть коли й перебував у стінах Верховної Ради, був офіційно зареєстрований і картка нардепа фіксувалась системою «Рада» - парламентарій проігнорував 835 пропозицій голосування.

Друге почесне місце серед прогульників займає один з лідерів партії «За майбутнє», політик та олігарх Ігор Палиця. З 2201-го голосування він був відсутній у 1065-ти випадках, а 1026 голосувань – нардеп просто проігнорував, хоч і був офіційно зареєстрований на пленарному засіданні. Таким чином, Ігор Палиця спромігся натиснути на кнопку голосування всього 110 разів, а це – лише 5% від загальної кількості.

Трійку лідерів, якому по праву можна дати бронзову медаль в псевдономінації «Працівник року» закриває ще один поплічник Ігоря Палиці – В’ячеслав Рубльов. Попри те, що нардеп балотувався від партії «Слуга народу» – він є вихідцем з попереднього політичного проєкту – партії «УКРОП». Вячеслав Рубльов не лише не приховує своїх політичних симпатій до партії «За майбутнє», а й активно співпрацює з її представниками і голосує в унісон з ними.

Загалом у 2022 році він проголосував 1024 рази, а це – 46,52% від усієї кількості сеансів. Вячеслав Рубльов за увесь рік пропустив 774 голосування, а у 403-х випадках – просто проігнорував свій прямий обов’язок нардепа натиснути кнопку в системі «Рада», хоч і був зареєстрований у Верховній Раді.

Значно активніше у стінах Верховної Ради працює нардепка він партії «За майбутнє» Ірина Констанкевич. З 2201 голосування вона пропустила лише 62. Таким чином вона взяла участь у 1370 сеансах – 62,24% від загальної кількості. У 769 випадках вона пропустила голосування, хоч і була присутньою на пленарному засіданні.

Одним з найактивніших серед волинських нардепів-«майбахівців» як і завжди залишається Ігор Гузь. Він голосував у 1615 випадках, а це – 73,38% від загальної кількості усіх сеансів (2201). В цілому за 2022 рік він пропустив 401 голосування, а 185 разів чомусь не голосував, хоч і був зареєстрованим у Верховній Раді.  

Найбільш сумлінним серед волинських нардепів виявився Валерій Стернійчук від фракції «Слуга Народу». Він найактивніше серед усіх 6 обранців брав участь у голосуваннях – 1882 рази з 2201-го. А це – 85,51% від загальної кількості сеансів. У 2022 році він пропустив всього лише 82 голосування, а у 237 випадках не голосував, хоч і був офіційно зареєстрований під час засідання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *