«Хабар Кошельника»: що кажуть у фракції та Волинській облраді

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Хабар Кошельника»: що кажуть у фракції та Волинській облраді
image
Назар Тарадюк / 14.09.2023 / 0 Коментарів

Від посади директора Володимирського спортивного ліцею відсторонять депутата Волинської облради Валентина Кошельника, якого 12 вересня затримали під час одержання $35 000 хабаря.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. З його слів, ліцей підпорядковується обласній раді, 14 вересня має відбутися засідання комісії.

"Ми його відстороняємо від займаної посади", — сказав Недопад.

До слова, правоохоронці затримали обранця 12 вересня біля стадіону у місті Володимир, розповів директор місцевої ДЮСШ Олег Мельник.

"Тут матч був жіночий чемпіонат, це їхня команда "Ладомир". Після того матчу стояли там три машини, щось там стояли, розмовляли і потім вони поїхали", — зазначив директор дитячо-юнацької спортивної школи.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки. Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Наразі обранцю оголосили підозру. Йдеться про зловживання впливом і отримання неправомірної вигоди. У разі доведення вини затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

13 вересня на роботу в ліцей Валентин Кошельник не прийшов. Журналісти намагалися зв'язатися із ним телефоном, але номер обранця наразі не доступний.

Варто зауважити, Валентин Кошельник — член фракції "За майбутнє" у Волинській обласній раді. Керівник фракції Ігор Лех зазначив, що про виключення депутата з лав партії поки не йдеться.

"Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення", — зазначив Ігор Лех у телефонній розмові і додав, що засуджує корупцію.

Після затримання Кошельника правоохоронці також провели обшуки у приміщенні Володимирської міської ради, місцевому ЦНАПі та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Нагадаємо, на Волині депутата від «За майбутнє» взяли на хабарі в $25 000.

Мер Володимира від «За майбутнє» фігурує в «хабарі Кошельника»Він прокоментував звинувачення в хабарництві.

Що кажуть у поліції та НАБУ.

Читайте також: «Хабар Кошельника»: «діти вмирають, поки він вирішує земельні питання»

Як обшуки коментують володимирські посадовці — у відео:

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *