Коломойський має проблеми зі здоров'ям, - адвокат олігарха

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Коломойський має проблеми зі здоров'ям, - адвокат олігарха
image
Назар Тарадюк / 23.10.2023 / 0 Коментарів

У бізнесмена Ігоря Коломойського почали загострюватися хвороби.

Як повідомив його адвокат Олександр Лисак, Коломойському необхідне термінове незалежне обстеження лікарів, і захист постійно просить про це детективів та прокурорів, які здійснюють нагляд за розслідуванням, однак прохання фактично ігноруються.

"З 2 вересня Ігор Коломойський утримується під вартою. Сторона захисту неодноразово надавала суду, слідству, прокурорам документи, що підтверджують наявність у клієнта захворювань і необхідність його постійного лікування та медичного нагляду лікарів. Вже зараз у Ігоря Валерійовича розпочалось загострення хвороб: почастішали приступи панкреатиту, болі в нирках, збільшився рівень цукру у крові, та почав погіршуватись зір", - зазначив адвокат.

Лисак додав, що захист, наприклад, просив перевести Коломойського до Військово-медичного управління СБУ, провести йому медичне обстеження у Єврейському медичному центрі "Джей Ем Сі", ультразвукове обстеження, надати дозвіл на забір крові для аналізу незалежними медичними установами в чому захисту або було відмовлено, або відповідні клопотання залишено без відповіді.

"Яка дійсна мета даної бездіяльності? Ми зараз постійно чуємо про необхідність інтеграції нашої держави у ЄС, проте чи розуміють наші правоохоронні органи європейські стандарти дотримання права на охорону здоров’я? Чи дотримується наша держава стандартів та умов утримання під вартою осіб, вина яких не є доведеною?" - підкреслив він.

Адвокат нагадав, що бізнесмен має статус підозрюваного, слідство триває. "Ми вкотре намагаємося достукатись до сторони обвинувачення та не допустити непоправних наслідків для здоров’я нашого клієнта", - заявив Лисак.

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Йому загрожує до 12 років ув'язнення.  

Відомо, що Апеляційний суд залишив в силі запобіжний захід у вигляді перебування під вартою та застави у 3,8 млрд гривень бізнесмену Ігорю Коломойському.

Також відомо, що детективи відмовляються залучати консула Ізраїлю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *