Коломойський скаржиться, що йому некомфортно в СІЗО

image
Назар Тарадюк / 07.09.2023 / 0 Коментарів

У слідчому ізоляторі не надто некомфортно почувається бізнесмен Ігор Коломойський.

Про це повідомив його адвокат у коментарі «Українським Новинам».

«Ну як він почувається...некомфортно», – сказав юрист.

Разом з тим, він не уточнив, чи має його клієнт доступ до Інтернету, телебачення та газет, а також мобільного звʼязку. Коломойський перебуває в СІЗО Служби безпеки України.

Нагадаємо, вранці 2 вересня правоохоронці повідомили Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство та відмивання коштів.

Слідчі називають його фактичним власником великої фінансово-промислової групи («Приват»). За даними слідства, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Ввечері того ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід — два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

Засідання відбувалось у закритому форматі на прохання адвокатів. Захисники бізнесмена оголосили, що планують подавати апеляцію, а вносити заставу Коломойський не планує.

Правоохоронці ще у лютому приходили до Коломойського з обшуками у межах справи про привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом нафтовидобувної компанії «Укрнафта» та нафтопереробного підприємства «Укртатнафта». 

Читайте також: Суд над Коломойським: розгляд апеляції перенесли

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *