«Квартира Пустовіту»: луцькі депутати не захотіли «ламати систему»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Квартира Пустовіту»: луцькі депутати не захотіли «ламати систему»
image
Назар Тарадюк / 30.08.2023 / 1 Коментарів

Луцька міська рада звернулася до Президента України, уряду, Міноборони та ВРУ щодо видачі квартир військовим пенсіонерам.

Його ініціювала депутатка Луцької міськради Алла Доманська.

Власне, все почалося з видачі квартири військовому пенсіонеру, який нині займає посаду заступника голови Волиньради, Григорію Пустовіту.

Депутатка просить провести додатковий аналіз списків загальної черги військовослужбовців, переглянути процедури видачі квартир військовослужбовцям та інших форм державної допомоги на предмет доцільності й об'єктивності підходів.

Доманська зазначає, що в суспільства виникає багато питань до центральної влади щодо ефективності використання коштів на армію, коли волонтери збирають по гривні, аби закрити запити військових. Центральна влада, у свою чергу, робить зауваження органам місцевого самоврядування про недоцільність тих чи інших витрат.

«На цьому фоні у Луцьку стався суспільний резонанс, пов'язаний із рішенням щодо видачі квартир військовим пенсіонерам. Так склалося, у списку отримувачів є Пустовіт Григорій Олександрович, який щонайменше останніх 6 років займає посади топ-чиновників у Волинській області та згідно з декларацією попередніх років не справляє враження людини, яка потребує державної допомоги. Також важливо зауважити, що досвідчений військовий, хоч уже на військовій пенсії, не брав участі в жодних військових справах починаючи з 2014-го року. В той час, коли країна потребувала й досі потребує його допомоги», - зауважила вона.

Депутатка наголосила, що закономірно, що цей факт викликав обурення громадськості й підняв на поверхню проблеми, вирішення яких не можна відкладати на «після Перемоги».

«Уже зараз потрібно переглянути доцільність таких радянських рудиментів, як видача квартир за службу – платники податків вочевидь не можуть собі дозволити оплачувати всі зобов'язання перед усіма громадянами взятими на себе кілька десятиліть тому. Важливо врахувати й той факт, що ми воююча країна: із кожним днем у нас стає все більше військових пенсіонерів, а ще більше ветеранів війни, яким ми маємо віддячити за нашу майбутню Перемогу. І видача квартир за державний кошт, людям які служили 20-30 років тому, нічим не відрізняється від інших прикладів марнотратства під час війни.

Вважаємо за доцільне будувати новий підхід до винагороди військовослужбовцям за їх внесок у безпеку нашої країни – не очікування квартир по 30-40 років, а достойна оплата праці під час несення служби; винагорода не за перебування на посаді певну кількість років, а за реальні здобутки на місці служби незалежно від значків на погонах.

Із огляду на викладене вище, звертаємось до вас із проханням:

1. Провести додатковий аналіз списків загальної черги військовослужбовців, переглянути процедури видачі квартир військовослужбовцям та інших форм державної допомоги на предмет доцільності й об'єктивності підходів;

2. Підготувати та внести необхідні зміни в законодавство України.

Ми, як держава, потребуємо реформ у багатьох процедурах, які успадковані ще з радянських часів, і мусимо почати реалізовувати їх вже зараз, щоб недаремною була та ціна, яку щоденно платять наші захисники і захисниці на лінії фронту», - підкреслила Доманька.

Раніше вона назвала ситуацію з Пустовітом марнотратством під час війни.

Нагадаємо, 18 липня стало відомо про те, що Григорію Пустовіту хочуть дати квартиру в Луцьку як військовослужбовцю. Пустовіт сказав, що не планує відмовлятися від квартири, адже він є підполковником у відставці, який знаходиться на житловій черзі з 1995 року. Мер Луцька Ігор Поліщук розповів, що ні міська рада, ні виконком не має до цієї квартири жодного відношення.

Читайте також: Політична воля зводиться до кв. м.: журналістка про Пустовіта

Коментарі (1):

  1. А що? Він досі винаймає житло? Чи проживає в квартирі батьків? Ніякої квартири цьому «військовому»! Які він має військові заслуги?

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *