Луцький режисер знімає новий фільм: про що буде історія. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцький режисер знімає новий фільм: про що буде історія. ФОТО
image
Наш Інсайдер / 05.11.2022 / 2 Коментарів

Продакшн-студія «Правда PRO», яка працює в Україні вже 15 років, знімає черговий історично-документальний фільм головна ідея якого – розповісти та показати, через що довелося пройти українським християнам, зокрема протестантам, під час правління комуністичної влади, чому вони опинялися у засланнях, як підпільно збиралися на богослужіння та як тогочасні події вплинули на сьогодення.

Про це Insider Media розповів режисер фільму Сергій Шараєвський.

«Зйомки ми розпочали ще декілька років тому з інтерв'ю очевидців, поки вони ще живі, адже це літні люди. Потім ми знімали різні замальовки до фільму. Щоб глядачу було цікаво, ми вирішили додати елементи ігрового кіно. У цьому фільмі у нас буде три ігрові сцени, які розкриють різні етапи життя протестантів та їх стосунки з радянською системою в контексті гонінь», – розповідає Сергій Шараєвський.

На початку цього року команда «Правда PRO» зняла у Володимирі одну сцену про Сталінські репресії в 1937 році.

«В березні мали продовжувати зйомки, але почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну. Довелося все відкласти до невизначеного періоду. 

Ми зрозуміли, що зйомки варто відновити, оскільки те, що відбувається сьогодні і те, як виглядає зараз російська федерація – це нагадує той шлях, яким йшов Радянський Союз. Вони використовують ті ж самі пропагандистські кліше, ті ж самі методи, вони так само проводять репресії, як колись проводили НКВС та інші органи», – додає режисер.

Цьогоріч вдялося знайти інвесторів, які змогли вкласти частину коштів у фільм.

«Ми зняли ще дві ігрові сцени. Це умовно 44 рік, коли була така невеличка Сталінська відлига і церковників почали випускати із тюрем, оскільки Радянському Союзу потрібна була перемога будь-якою ціною. Ми відзняли також сцену періоду Хрущова, коли знову відновилися репресії на протестантів», – зазначає пан Сергій.

В зйомках брали участь професійні актори з Луцька, Рівного та Чернівців. Також до процесу залучили акторів масових сцен – це місцеві реконструктори та активісти.

Коментарі (2):

  1. Дай Бог вам здоров'я. Несіть правду . Показуйте всю тваринну сутність кацапів.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *