Луцькі активісти вимагають справедливості в суді

image
Назар Тарадюк / 11.12.2023 / 0 Коментарів

У Волинському апеляційному суді 13 грудня о 14:00 відбудеться судове засідання у справі Луцької міської ради проти голови ГО “Семиярусна гора” Любомира Дмитришина.

Активісти зазначають, що голову ГО безпідставно звинувачують у вчинені адміністративного правопорушення за проведення громадських зборів 14 липня.

"Тоді він організував збори громадян, на яких планували обговорити проведення архітектурного конкурсу в Гостинному дворі.  Під час зборів учасники та учасниці намагалися запропонувати альтернативні політики щодо Гостинного двору Прайзлерів. Адже наявні дії Луцької міської ради з організації інвестиційного конкурсу, у якому взяв участь один учасник більше нагадують корупційну бізнес-модель, ніж прозору конкурсну процедуру. Проте директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий зібрав організовану групу тітушок і зірвав проведення зборів", - йдеться в повідомленні. 

Це спричинило значний суспільний резонанс. Тож учасники та учасниці зборів написали листа в міську раду, де вимагали проведення службового розслідування. Натомість у відповідь міський голова Ігор Поліщук надіслав листа в поліцію, у якому вимагав скласти адмінпротокол на Любомира Дмитришина за «порушення правил проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій» та посадити його на 15 діб. 

23 жовтня Луцький міськрайонний суд визнав Любомира винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Категорично не погоджуючись з рішенням суду, Любомир Дмитришин подав апеляцію, розгляд якої відбудеться 13 грудня о 14:00. 

Довідково: поняття «збори, мітинги, вуличні походи і демонстрації» походить з Конституції СССР 1977-го, Кодекс про адмінправопорушення — з 1984-го, а відповідна стаття — з 1988-го. За цією ж статтею судили Сергія Стерненка у січні 2019-го за проведення протесту за притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк. 

Раніше ми писали, що Лише одна фірма хоче реставрувати Гостинний двір Прайзлерів.  Чи пов'язаний потенційний інвестор Будинку Прайзлерів з Ігорем Палицею

Читайте також: Луцька влада чи активісти: протистояння на рівні семиярусного скандалу

Пізінше стало відомо, що луцька влада судиться з активістами

Читайте також: Гостинний двір Прайзлерів: затвердження переможця чи новий конкурс?

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *