Три нардепи з Волині підтримали законпроєкт "про заборону упц мп"

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Три нардепи з Волині підтримали законпроєкт "про заборону упц мп"
image
Наш Інсайдер / 22.05.2024 / 0 Коментарів

Станом на ранок 22 травня три народні депутати з Волині підписали звернення про винесення на друге читання Верховної Ради закон про заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором.

Це зробили Ігор Гузь та Ірина Констанкевич з "За майбутнє", а також Вячеслав Рубльов з "Слуги народу". Натомість їхні колеги - Валерій Стернійчук з "СН", Ігор Палиця та Степан Івахів ("За майбутнє") поки не підписали цей документ. 

Як повідомив Ігор Гузь, більше пів року тому Верховна Рада України зробила важливий крок на шляху до захисту нашої державності, ухваливши в першому читанні законопроект №8371. Цей документ передбачає заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором, та запроваджує процедуру, що включає судовий розгляд питання.

"Проте, минуло вже понад шість місяців, а справу досі не доведено до кінця. російська церква продовжує свою діяльність в Україні, проповідуючи свої наративи та становлячи реальну загрозу для нашої держави та народу. Ми повинні діяти рішуче та швидко, аби захистити наших громадян від впливу п'ятої колони і забезпечити безпеку України", - додав він.

Нагадаємо, Степан Івахів та Ігор Палиця від початку повномасштабного вторгнення "прогулюють" засідання парламенту. Перший пояснює це тим, що йому це “не до душі”, другий – присутністю в залі депутатів від забороненої “ОПЗЖ”

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *