На що Поліщук витратив 842 млн за місяць: капітальні трансферти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На що Поліщук витратив 842 млн за місяць: капітальні трансферти
image
Еля Коротинська / 29.01.2024 / 0 Коментарів

19 січня оприлюднили інформацію про те, скільки коштів мерія Луцька освоїла в останній місяць 2023 року. Так, у відповіді на запит депутатки Громадянського Руху «Свідомі» Алли Надточій, головна фінансистка громади Лілія Єлова повідомила, що на початок грудня в бюджеті було понад 852 млн грн залишків. А станом вже на 31 грудня залишки становили всього 366 млн грн. І це враховуючи те, що за останній місяць 2023 року бюджет отримав майже 288 мільйонів власних доходів.  Таким чином, за грудень Луцька міська влада витратила аж 842 375 053 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У грудні Луцька міськрада витратила близько 840 млн грн, - депутатка

І це при тому, що на грудневій сесії мер Луцька Ігор Поліщук пообіцяв спрямувати з цих залишків додатково 600 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ у 2024-му році.

«Усього за один місяць, за грудень 2023-го року, у міській раді так захопилися витрачанням грошей, що примудрилися витрати понад 842 мільйони гривень. А це, ВДУМАЙТЕСЯ, понад чверть бюджету громади, доходи якого склали понад 3,5 мільярда гривень на кінець минулого року!», - обурилась Алла Надточій.

Одна справа фінансування видатків по захищених статтях, як то до прикладу заробітна плата працівників бюджетних установ, комунальні послуги та енергоносії, медицина та освіта. Однак у переліку видатків на що у грудні використали понад 800 млн грн є окремі статті, які викликали у громадськості багато запитань.

Таким чином, журналісти видання «Insider Media» скерували до виконавчого комітет Луцької міської ради низку запитів з проханням дати інформацію про те на що конкретно було витрачено кошти.

Так, одна зі статтей витрат, на що чи не найбільше у грудні пішло фінансування з бюджету міста є капітальні трансферти підприємствам (установам та організаціям). На це в останній місяць 2023 року витратили аж 82 517 049 грн.

У відповіді на наш запит міський голова Ігор Поліщук повідомив, що найбільше з цієї суми пішло на погашення витрат ДКП «Луцьктепло» у рамках виконання умов кредитного договору ЄБРР по «Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьк». Загалом на це скерували 62 254  244 грн.

Ще для КП «Луцькводоканал» перерахували 4,4 млн грн на капітальний ремонт ділянки каналізаційного колектора по вул.Карпенка-Карого в 2,9 на будівництво КНС для перекачування промивних вод Дубнівського водозабору.

Також 6,8 млн грн на придбання спецтехніки, механізмів та обладнання отримало ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *