На Волині державі повернули водосховище вартістю 192 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині державі повернули водосховище вартістю 192 млн грн
image
Назар Тарадюк / 10.06.2024 / 1 Коментарів

Прокурори домоглися повернення державі водосховища вартістю 192 мільйони гривень та знесення понад півсотні незаконно встановлених поряд із ним споруд.

Про це інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

Прокурори Ковельської окружної прокуратури відстояли у судах всіх інстанцій свою позицію щодо звільнення та повернення суб'єктом господарювання державі земельної ділянки водного фонду з розташованим на ній водосховищем загальнодержавного значення.

Раніше прокурори звернулися до суду, з'ясувавши, що господарське товариство незаконно, за відсутності належних правовстановлюючих документів – договорів оренди земельної ділянки водного фонду та водного об’єкта, договорів про спільну діяльність, на здійснення біологічної меліорації тощо –  використовує  Кричевичівське водосховище площею 51 га та вартістю 192 мільйони гривень у Ковельському районі.

При цьому підприємство ще і розмістило на гідротехнічних спорудах понад півсотні тимчасових споруд без будь-якого погодження та дозволу та пропонує споживачам платні послуги.

Господарський суд Волинської області задоволив позов прокуратури частково – зобов'язавши суб'єкт господарювання повернути державі земельну ділянку із водосховищем. Прокурори ж у судах апеляційної та касаційної інстанції наполягали і на знесенні тимчасових споруд.

Днями Північно-західний апеляційний господарський суд поставив крапку у цій справі – зобов'язавши господарське товариство не лиш повернути ділянку, а і звільнити її від незаконно встановлених споруд.

Рішення суду набрало законної сили.

Коментарі (1):

  1. А де рибу діли? Там були 25 кілограмові і більше коропи, і не тільки. А колись при Сметані і страуси, і дикі кабани, і т.д. А красота яка була , будиночки і т.д. Всіх гостей чиновки возили. Але хтось з кимсь не поділився, і пропали і змагання, і ... А інтересно, хто з'їв рибу?

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *