На «Ягодині» конфіскували партію збуджуючих засобів. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На «Ягодині» конфіскували партію збуджуючих засобів. ФОТО
image
Назар Тарадюк / 31.10.2022 / 0 Коментарів

Партію біологічно активних харчових добавок на кшталт «Секретний рецепт палацу», «Римські ночі», «Березнева кицька» затримали днями волинські митники на посту «Ягодин».

Про це повідомляє Волинська митниця.

Збуджуючі засоби не згадувались у товаросупровідних документах. Окрім понад 6 тисяч упаковок цих добавок, у вантажі ще виявили 600 ветеринарних експрес-тестів та 40 дозиметрів побутової радіації.

Натомість, у збірному вантажі були відсутні задекларовані 460 кг чохлів до мобільних телефонів. Ними, схоже, компенсували вагові показники товару, який прямував в Україну з Польщі. Підміну виявили у ході повного митного огляду транспортного засобу з перерахунком та відкриттям вантажних місць.

Відповідно до частини 1 статті 483 Митного кодексу, подання неправдивих відомостей про найменування чи кількість товару під час його переміщення на митну територію України тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією. Тож увесь незаявлений до оформлення крам вартістю понад 2,8 млн грн тимчасово вилучений на склад митного органу. Складено протокол та розпочато провадження у справі про порушення митних правил.

Нагадаємо, пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на українсько-польському кордоні сьогодні є одним з найбільш завантажених.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *