Волинські митники виявили контрабанду велосипедних насосів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські митники виявили контрабанду велосипедних насосів
image
Назар Тарадюк / 21.10.2022 / 0 Коментарів

Волинські митники на посту "Ягодин" упередили протиправний намір імпортера ввезти з приховуванням від митного контролю товару на понад 400 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Волинська митниця.

3,5 тисячі штук ручних велосипедних насосів не були заявлені у товаросупровідних документах, однак фактично містились у транспортному засобі, що ввозив збірний вантаж на адресу столичної фірми. "Зайвих" пів тонни товару виявили  в результаті поглибленого огляду із перерахунком вантажних місць.

Відповідно до ст. 483 Митного кодексу переміщення товарів через митний кордон України з поданням митному органу як підстави для цього переміщення неправдивих відомостей про нього, його відправника чи отримувача тощо – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення з конфіскацією цих товарів. 

Тож матеріали справи за складеним протоколом про порушення митних правил передадуть до суду. До набуття законної сили судових рішень насоси тимчасово вилучені на склад митниці.

Нагадаємо, нещодавно представниця Благодійного фонду "Razom for Ukraine" Марія Берлінська в фейсбуці написала про те, що 10 днів тому на Волинську митницю заїхав вантаж із генераторами та портативними електростанціями для військових, але митники його не пропустили через помилку в документації. Коли ж волонтери усі неточності усунули — митники запропонували конфіскувати цей вантаж як контрабанду, мовляв, вони самі потім передадуть його військовим.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *